Eurorahade eest tehtud remont valmistas pettumuse: vannitoa ehituskvaliteet ei kannata kriitikat

TV3

"Sotid selgeks" tõttas seekord appi Annelyle, kes ei ole rahul vannitoa ehituskvaliteediga.

Annely on tegus naisterahvas, kellel viimasel ajal ei ole väga vedanud. Hetkel on ta lahku kolimas oma endisest elukaaslasest, selle tarbeks sai soetatud väikene korter Maaritsas. Kuniks Maaritsa korteris remont käib, lubas eksmees enda korteris elada. Hoolimata sajaprotsendilisest töövõimetusest teeb naine oma kätega korteris remonti. „Kunagi saab see valmis, praeguse seisuga olen remonti teinud poolteist aastat,“ rääkis naine.

Ainus, kus ta abi vajas, oli vannitoa ehitus, aga selleks kasutas Annely Euroopa Regionaalarengu Fondi toetust, mis näeb ette puudega inimeste kodu mugavamaks muutmise abiraha. Kuna Annely eksmehe sugulane on ehitaja, siis pöördus naine esmalt tema poole.

Saadi kokkuleppele ja ehitaja sõlmis vallavalitsusega lepingu. Juriidiline keha selle tehingu juures oli hoopis keegi kolmas - OÜ Paulike, kes võttis peatöövõtja rolli. Vannitoa ehitus hakkas suure hooga pihta, kuid tänaseks tööd seisavad ja  Annely oli sunnitud pöörduma „Sotid selgeks“ saate poole.

„Mina ehituse kvaliteediga rahul ei ole. Põrandaplaadid on erineva kõrgusega, lisaks on seal auk. Pean eelmise ehitaja vead enda kuludega ära parandama. Vald on ehitajale raha ära maksnud, aga viimistlust ei ole selle eest tehtud,“ kommenteeris Annely.

Kõlab uskumatult, et kui toetusena saadud vannituba on halvasti ehitatud, siis piltlikult öeldes ei  ole omanikul õigust viriseda. Annely väitel on ta koos valla ehitusspetsialistiga koostanud pika nimekirja puudustest, mille kõrvaldamist nüüd ehitajalt nõuab.

Peatöövõtja sõnul ei ole nendele probleemidest teada antud. „Ma ei ole sellega eriti kursis. Kui vald esitab pretensiooni, siis saame sellele reageerida,“ rääkis OÜ Paulikese juhataja.

Täna elab Annely Maaritsa pooleliolevas korteris ilma pesemis- ja söögitegemisvõimaluseta. Õhtul magama minnes laotab naine madratsi keset pooleliolevat ehitust maha ja  hommikul korjab jälle kokku. Valla sõnul peab veel kannatust varuma: „siis kui puurkaev saab rajatud, on võimalik ehitustöödega edasi minna. Kahe nädala jooksul peaks vannituba valmis saama.“

"Sotid selgeks" täispikk episood on järelvaadatav TV3Play's!

 

 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11404326[/embed]

Kommentaarid puuduvad