Unistuste elule selja keeranud perekonna saatus muutus päeval, mil pöörduti tagasi Eestisse

uudised.ee

Saates "Päev, mis muutis minu elu" räägib oma loo Aigi, kes võttis ette midagi mõeldamatut: loobus oma unistuste elust Inglismaal ja naases tagasi Eestisse, et puhuda elu sisse unarusse vajunud talule.

Aigi unistas juba noorena elust Inglismaal, sest just sealt oli pärit tema lemmikbänd The Beatles ja tal oli kindel soov saada Eestist ära nii kiiresti kui võimalik.

Kooliajal see tal ka õnnestus ja tüdruk leidis tee ühte Inglismaa farmi. Seal kohtus ta ka oma tulevase abikaasa Douglasega, mis oli justkui armastus esimesest silmapilgust. "See oli justkui määratud või ettenähtud," kirjeldab Aigi kohtumist oma kallimaga.

Douglas on pärit Lõuna-Aafrikast ja tema polnud säärase talueluga sugugi harjunud. Küll aga sulas tema süda Aigiga kohtudes ja juba mõni kuu hiljem tegi ta ka abieluettepaneku. Noorpaar asus ühiselt erinates farmides tööle ja ühel hetkel sündis neil ka esimene laps. Siis tundis Aigi, et on lähenemas oma unistuste elule Inglismaal koos perekonnaga.

Perekond elaski idüllilisel Inglismaal 13 aastat, kuni ühel päeval kõik muutus. Douglas naases koju ja tunnistas, et tema enam niiviisi jätkata ei suuda ja midagi peab muutuma. Aigi käis seepeale välja mõtte, et naaseda tagasi Eestisse. Paar aastat varem poleks midagi sellist aga kõne alla tulnudki, sest Douglas ei soovinud iialgi Eestisse tulla. Saatusel on aga omad nipid varuks ja nii koliski perekond Paganamaale, et taastada Aigi sugulastele kuulunud talu. 

Aigi ja Douglase tagasi Eestisse kolimine tuli tõelise üllatusena Aigi emale, kelle sõnul täitus siis tema suurim unistus. Eesootav talu oli aga armetus seisus: sees polnud seal elatud 10 aastat, katus lasi läbi ja puudus korralik veevärk. "Elu maal on paras emotsioonide karussell," kirjeldab Aigi totaalselt teistsugust elukorraldust.

Perekond asus aga tööle ja ühiselt asuti talu taastama. Ühel hetkel tekkisid sinna ka lambad, kassid, kuked ja kanad. "Tunnen, et tegin 100% õige otsuse. Kui ma oleksin saanud infot varem, oleksin palju varem tagasi tulnud. Eestis ma tunnen end tõeliselt kasulikuna," sõnab Aigi, et muutused on olnud rasked, ent igati õigustatud.

"See elu siin on palju raskem ja proovilepanevam, ent ma saan ka palju rohkem tagasi," lisab ta.

Kommentaarid puuduvad