Uskumatu lugu! Enneaegsed kaksikud sündisid perre vanemate pulmapäeval

uudised.ee

Elen ja Rein said teada, et ka elu kõige õnnelikum päev võib kujuneda väga raskeks. Nimelt tahtsid nende alles kolme kuu pärast sündima pidanud kaksikud üllatada oma vanemaid just nende pulmapäeval. See kogemus on pannud Eleni ja Reinu elu ja teineteist palju rohkem hindama ning iga hetke täiel rinnal elama.

2012. aasta 25. mai pidi Eleni ja Reinu jaoks olema ilusaim päev, kui kahekesi kõnniti altari ette. Pulmapäeva hommik algas ideaalselt, sõlmiti ühine liit ja fotograaf jäädvustas kauni paari piltidele. Seejärel sõideti koju, et pulmatort võtta ja peopaika minna.  

Kodus tundis Elen, et midagi on teistmoodi. ”Justkui teades järgnevaid sündmusi, panin rätiku autos alla, sõin müslibatooni ja Kose kandis tundsin, et veed tulid ära,” sirvis Elen mälupilte. 

Pulmapeo asemel sõideti Paide haiglasse. Olukord oli tõsine ja isegi arstid olid ärevil, sest neil ei olnud vastsündinutele vajalikke aparaate. Vaatamata sellele sõnas Rein, et nad jäid Paide haigla tegevusega rahule. Seejärel võeti sõit ette tagasi Tallinnasse.  

Pulmakülalised ei omanud toimuvast ülevaadet, nii oodati peopaigas abiellunuid. Kuna looteveed taastuvad, siis ei teatud, kuna lapsed sünnivad. Ei teatud ka seda, kas kaksikud jäävad elama. ”Võib-olla pean haiglas olema kaks kuud kuni laste sünnini. Rasedus oli kestnud kuus ja pool kuud, kui algas sünnitus. Esimesena tuli välja Rasmus, Robertiga olid asjad keerulisemad” rääkis Elen.  

Reinu sõnul liikus aeg justkui aegluubis: ”ukse taga ootasin umbes tund aega, teadmatuses oli raske olla.” Olukorra tõsidust kinnitasid ka spetsialistid. ”Tegemist oli raske teise lapse sünniga, olime selleks valmis,” ütles naistearst.  

Õnneks läks kõik hästi. Elen rääkis, et selline sündmus pani teda elu hindama ja seda, et igas halvas on positiivset. Kõige tähtsam oli see, et poisid olid terved ja kopsud väljaarenenud.  

Täpselt aasta hiljem tehti ärajäänud pulmapeo asemel uus tähistamine. Siiski üks muudatus oli, sest Elen ei tahtnud sama kleiti enam selga panna. Pulmapeol palus Rein ametlikult Elena kätt: ”meil käib kõik tagurpidi, enne pulmad, siis ettepanek,” kommenteeris mees.   

Vaata täispikka saadet TV3Play'st!

Elen ja Rein said teada, et ka elu kõige õnnelikum päev võib kujuneda väga raskeks. Nimelt tahtsid nende alles kolme kuu pärast sündima pidanud kaksikud üllatada oma vanemaid just nende pulmapäeval. See kogemus on pannud Eleni ja Reinu elu ja teineteist palju rohkem hindama ning iga hetke täiel rinnal elama.

2012. aasta 25. mai pidi Eleni ja Reinu jaoks olema ilusaim päev, kui kahekesi kõnniti altari ette. Pulmapäeva hommik algas ideaalselt, sõlmiti ühine liit ja fotograaf jäädvustas kauni paari piltidele. Seejärel sõideti koju, et pulmatort võtta ja peopaika minna.  

Kodus tundis Elen, et midagi on teistmoodi. ”Justkui teades järgnevaid sündmusi, panin rätiku autos alla, sõin müslibatooni ja Kose kandis tundsin, et veed tulid ära,” sirvis Elen mälupilte. 

Pulmapeo asemel sõideti Paide haiglasse. Olukord oli tõsine ja isegi arstid olid ärevil, sest neil ei olnud vastsündinutele vajalikke aparaate. Vaatamata sellele sõnas Rein, et nad jäid Paide haigla tegevusega rahule. Seejärel võeti sõit ette tagasi Tallinnasse.  

Pulmakülalised ei omanud toimuvast ülevaadet, nii oodati peopaigas abiellunuid. Kuna looteveed taastuvad, siis ei teatud, kuna lapsed sünnivad. Ei teatud ka seda, kas kaksikud jäävad elama. ”Võib-olla pean haiglas olema kaks kuud kuni laste sünnini. Rasedus oli kestnud kuus ja pool kuud, kui algas sünnitus. Esimesena tuli välja Rasmus, Robertiga olid asjad keerulisemad” rääkis Elen.  

Reinu sõnul liikus aeg justkui aegluubis: ”ukse taga ootasin umbes tund aega, teadmatuses oli raske olla.” Olukorra tõsidust kinnitasid ka spetsialistid. ”Tegemist oli raske teise lapse sünniga, olime selleks valmis,” ütles naistearst.  

Õnneks läks kõik hästi. Elen rääkis, et selline sündmus pani teda elu hindama ja seda, et igas halvas on positiivset. Kõige tähtsam oli see, et poisid olid terved ja kopsud väljaarenenud.  

Täpselt aasta hiljem tehti ärajäänud pulmapeo asemel uus tähistamine. Siiski üks muudatus oli, sest Elen ei tahtnud sama kleiti enam selga panna. Pulmapeol palus Rein ametlikult Elena kätt: ”meil käib kõik tagurpidi, enne pulmad, siis ettepanek,” kommenteeris mees.   

Vaata täispikka saadet TV3Play’st!

Kommentaarid puuduvad