Liisi Eesmaa loodud Lõvi ja Jonnipunn said inspiratsiooniks Venemaa maskisaatele!

uudised.ee

TV3 „Maskis laulja“ kostüümikunstnik Liisi Eesmaa loodud Lõvi ja Jonnipunni kostüümidest on inspiratsiooni saanud ka Venemaa loomeinimesed.

Nimelt vaimustab NTV telekanali eetris rahvast samal formaadil The Masked Singer põhinev show, kus osalevad ka Eestis sündinud Lõvi ja Jonnipunni koopiad. Eesti saadete senise kahe hooaja kostüüme kasutab ka Läti, kus on lisaks loodud ka mõned lisategelased. 

 

Liisi, mida Sina kui originaalkostüümide autor Venemaa Lõvist ja Jonnipunnist arvad?

Ma olen väga üllatunud, sest tegemist on otsast lõpuni minu ideedega- tegelaste arendus nii idee kui ka visuaali tasandil. Värvilahendused on üks-ühele minu teoste pealt võetud. Samuti Jonnipunni vorm, tema rohelised silmad, tähekesed krael ja kogu maski ilme on eksimatult sama. Lõvi on nimetatud pantriks, kuid maske vaadeldes pole kahtlustki, et eeskujuks on olnud just minu roosa patsidega lõvi. Minu silmale olid need koopiad veidi kohmakad maskotid- lõvi näo ja keha proportsioonid võiksid kindlasti paremad olla. Koopia jääb ikkagi koopiaks.

 

Millist tagasisidet oled loodud kostüümide kohta mujalt maailmast saanud?

Kostüümid on saanud väga palju kiita ja komplimente on tulnud rahvusvaheliselt. Olen suhelnud Läti staaridega, kes on minu karaktereid kandnud ja mitmed neist on tunnistanud, et nendest maskidest said nende alter egod. Praegu käivad läbirääkimised ühe riigiga, kes soovib minu käest oma „Maskis laulja“ saate jaoks kostüüme tellida ja neil on mitu miljonit vaatajat...Ma olen õnnelik, et minu ideed nii suurele areenile on jõudnud. Et miljonid Vene televaatajad, sealhulgas superstaarid, näiteks Filipp Krikorov, neile ennastunustavalt kaasa elavad ja aplodeerivad.

 

„Maskis laulja“ peaprodutsent Kaupo Karelson

Formaatidega käivad kaasas võimalused teistes riikides varem tehtut kasutada – Vene versioon kopeeris palju ka näiteks USA originaalkostüüme. Eesti versioonis ühtegi teise maa koopiat me kasutada ei tahtnud, sest Liisi Eesmaa plahvatuslikud mõtted väärisid kõik teostamist. Nagu Oscar Wilde on öelnud: „Imitation is the sincerest form of flattery…“ Ma ei hakka tsitaati lõpuni siinkohal tooma. Muidugi on see uhke värk, et nii suurel telemaal ja võimsas produktsioonis peetakse Eestis loodud kostüüme kopeerimise vääriliseks. Selles Roosa Pantri esituses on isegi meie Lõvi Lady Gaga laulu lavastust veidi jäljendatud. Aga seda, et Liisi tehtud „Maskis laulja“ kostüüme on väljaspool Eestit hinnatud, teadsime varemgi, sest Läti on oma kahel hooajal kasutanud just Eesti omasid.“

Eesti "Maskis laulja" Lõvi ja Jonnipunn

[gallery ids="422442,422443,422444,422445,422446,422447,422448,422449,422450,422451,422452,422453,422454,422455,422456,422457,422458,422459,422460"]
 
Venemaa "Maskis laulja" Lõvi ja Jonnipunn

 

 

Venemaa "Maskis laulja" Jonnipunni esitus:

 

Kommentaarid puuduvad