Kurioosne lugu! Rakvere pensionärilt nõuti kindlustusmaksu ammu mahamüüdud auto eest

uudised.ee

Seekordne "Sotid selgeks" saade on külas Rakveres elaval Tarmol, kes on kimpus kohtutäiturite ja nigela süsteemiga ja räägib oma liikuskindlustuste äparduste jadast.

Pensionär Tarmo jättis sepaameti maha, aga selleks, et teenida veidi lisaraha, otsustas mees tööle hakata veoautojuhina. Pärast mõningast aega jäi tööd aga järjest vähemaks ja nii otsustas Tarmo kindlustuse ja muude maksude vältimiseks auto ajutiselt arvelt kustutada.

Ajutise registrist kustutamise periood on üks kuu kuni 24 kuud. Kui ajutise registrist kustutamise periood lõppeb, loetakse sõiduk registris olevaks ja siis saadab Eesti Liikluskindlustuse Selts kohe ka sundkindlustuse arve. Tarmo nördimuseks oli see nüüd 3 korda kallim kui enne.

Tarmo sõnul "inimlik eksitus koos kohtutäituri lisadega" sai tasutud ja mees lootis, et asi on korras, ent võta näpust. Kuna tööd polnud jätkuvalt, müüs Tarmo 4. septembril aastal 2020 auto maha. Uus ostja oli pärit Leedust, kes kohe sellega peale ostu sooritamist ka minema sõitis. 

Detsembris tuli aga Tarmole uus kiri liikluskindlustusfondilt, kust nõuti kindlustusmaksu tasumist, vaatamata sellele, et auto oli ammu mahamüüdud. Tarmo kahtlustab, et ilmselt tekkis segadus kahe riigi ja ametibüroode omavahelises suhtlemises ja nii polnud info laekunud, et sõiduk vahetas omanikku. 

Eksikombel ununes Tarmol kindlustuse õigeaegne tasumine, mistõttu arestiti tema pangakonto. Mees avastas selle siis, kui läks apteeki inhalaatoreid ostma ja ei saanud oma ostu eest tasuda. 

Tarmo on nördinud süsteemi peale, mis ei võimalda võlga tasuda, kui pangakonto on arestitud. Tänaseks on tal kõik rahad makstud, ent auto on taas ajutiselt registrist kustutatud.

Lauri Potsepp, kes on Eesti Liikluskindlustuse Fondi juhatuse liige, paneb südamele, et sellistel juhtudel tuleb alati kontrollida, kas autovahetus on süsteemis registreeritud ning et ise hoolas olles saab probleeme vältida.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11541620[/embed]

Kommentaarid puuduvad