Saame tuttavaks! Need on tänavused nupukad Ajujahi finalistid

uudised.ee

Ajujaht on Eesti suurim äriideede konkurss ja ideede kiirendi, mis pakub ettevõtlusega alustamiseks intensiivset ja kõrgel tasemel arenguprogrammi, kogenud mentorvõrgustikku ja võimalust jalg ukse vahele saada. Ehkki Ajujahi igakevadine telesaade on konkursi üks oluline osa, pakub Ajujaht alustavale ettevõtjale palju enamat, mis teleekraanile sageli ei jõuagi. Saame tuttavaks tänavuse 10 finalistiga.

Nupu - kaks kanget naist - üks Saaremaalt, teine Hiiumaalt - panid seljad kokku ja mõtlesid välja, kuidas väiksed lapsed tuua nutitelefonide ekraanide eest magnettahvlite ette. Kas vilkuvate vidinateta ja hüplevate kaadriteta tahvel suudab päriselt võistelda digimaailma võluga?



Münt - aktiivsed Eesti noored ei tahtnud osta reisidel iga kord uut Colgate hambapastat ja kripsti-krapsti tulid ideele, et hambapasta saab muuta väikesteks kuubikuteks, mis sobiks hästi noortele nomaadidele. Kas siit algab järjekordne kapslirevolutsioon (magame kapslites, sööme kapsleid, peseme end kapslitega?)



Tamiatics - masinõpe vohab nagu Lusitaania tigu, sedakorda siis agronoomias. Pärnust pärit kogenud tiim loob tööriista, mis aitab igal eestlasel luua strateegia, kuidas oma koduaeda pidada võimalikult ökolt, kasutades nii vähe vett kui vaja. Kas meditatiivse toimega aiapidamine vajab digipööret?



Fudler - restoranid teevad suure koguse päevapraade valmis, aga ikka on päevi, kus kolmandik jääb müümata - no ei taha igaüks maksta 6 eurot kanapasta eest. Aga kui see hind on 4 eurot samal päeval, kell 17.30, kaks tundi enne restorani sulgumist? Kui palju on eestlasi, kes soovivad süüa "jääke", kui hind on õige?



Mentornaut - kui kooli õpetaja ikka üldse ei suuda su maimukesele Pythagorase teoreemi selgeks teha - äkki on aeg mõelda Mentornaudi peale? See tiim leiab enda sõnutsi pädeva eraõpetaja üles igast mutiaugust. Kui kalliks see kõik siiski läheb ja kas hind on väärt 1-1 õpetamise mõju?

RUEX - ostsid Tesla või Priuse, no igal juhul vinge värk. Ainult, et kas sa tead, palju on laadijaid üldse Eestis ja kus nad asuvad ja paljud neist on iga tund kasutuses? RUEX annab ülevaate laadijatest, et sa ei peaks ehku peale laadijat otsima ja avastama, et teine Prius juba pargib ees. Nii Eestis kui välismaal. Aga kas nad pole mitte ajast natuke ees - paljudel neid elektriautosid üldse praegu on ja kes jõuavad selle luksusteenuse eest maksta?

Lexi. Market - Idee on selline: miks hoida supermarketi toodete andmeid Excelis, kui nad saavad hoida andmeid süstematiseeritult oma erilises andmepilvekeses? 

Migrevention - digitaalne peavalukliinik on tiimi idee. Aga palju on siin ikkagi kliinilise abi professionaalsust ja palju siin on labast digipäeviku haipi? Miks pöörduda ikkagi Migreventioni poole, mitte oma perearsti?

RAIKU - mullikile saastab loodust, eriline puitkangas mitte. Kuidas suudab RAIKU tagada, et puitkangas on alati saadaval ja millega nad kompenseerivad seda seletamatut rõõmu, mida pakub paljudele inimestele mullikile mullide katki tegemine?



R.P.C. Materials - kaevandusjäätmed saavad ehitusmaterjali toormeks, mitte ei maeta "mäe sisse". Lihtne idee, säästab loodust ja puha. Miks selle peale pole varem tuldud ja kui on, siis mis teeb R.P.C. ikkagi eristuvaks? Nimi on küll ununev.

Kõikide meeskondade koha saad lähemalt lugeda Ajujahi kodulehelt!

Ajujaht Marii Karelli juhtimisel alustab TV3s juba sel neljapäeval kell 20!

Kommentaarid puuduvad