5 huvitavat fakti tõsielulisest tragikomöödiast „Staten Islandi kuningas“

uudised.ee

Uus tragikomöödia „Staten Islandi kuningas“ räägib 20ndates Scottist, kes kaotas noorena oma tuletõrjujast isa, kuid pole sellest siiani üle saanud. Peaosas teeb ilusa esitluse Ameerika koomik Pete Davidson, kelle traagilisel elul see film põhineb. Lavastaja Judd Apatow värskeim teos võeti vaatajate poolt hästi vastu ning see hoiab filmide andmebaasis IMDb sama kõrget hinnangut kui tema hittkomöödia „40-aastane neitsi“. Siinkohal toome teieni viis huvitavat fakti, mis tutvustavad filmi tausta ja selle sarnasust päriseluga.

  1. Filmi peategelase Scotti isa oli tuletõrjuja, kes hukkus hotellipõlengus. Ka Pete Davidsoni isa oli tuletõrjuja, kes hukkus 11. septembri terrorirünnakute järel kokku kukkunud kaksiktornides. Nii nagu filmis, nii ka päriselus oli poeg tragöödia toimumise ajal 7-aastane.
  2. Filmis teevad kaasa mitmed osatäitjate perekonnaliikmed. Peategelase Scotti õde mängib filmi lavastaja Judd Apatow tütar, näitleja Maude Apatow. Davidsoni lihane õde astub samuti filmis üles, aga hoopis ühe Scotti sõbra tüdruksõbrana. Peategelase vanaisa mängib filmis Davidsoni enda vanaisa.
  3. Filmi alguses veedavad Scott ja tema sõbrad aega vaadates õuduspõnevikku „Esimene patupuhastus“. Tegelaskujud arutlevad, et see film on üles võetud Staten Islandil, mis on tõsi. Tegelikult on see ka humoorikas vihje näitlejanna Marisa Tomeile, kes mängis „Esimeses patupuhastuses“ peaosa ning selles filmis mängib Scotti ema.
  4. Legendaarne näitleja Steve Buscemi („Armageddon“, „Vanglaekspress“, „Marukoerad“) mängib selles filmis esimest korda elus tuletõrjujat. Vahetult enne täielikult näitlejakarjäärile pühendumist töötas ta 1980-1984 ka päriselt ühes Manhattani tuletõrjedepoos. Ka temal on 11. septembri terrorirünnakuga oma side – pärast seda naases ta vabatahtlikuna nimetatud tuletõrjedepoosse ja aitas kaksiktornide rusude alt ellujäänuid ja säilmeid otsida.
  5. Tähelepanelik vaataja võib märgata, kuidas peategelane Scott vaatab filmi lõpus Manhattani pilvelõhkujate poole – sinna, kus kõrgusid kaksiktornid. See on loomulikult austusavaldus tema lahkunud isale. Lisaks kuuleme filmis Ameerika räppari Kid Cudi laulu „Pursuit of happiness“, sest Davidsoni sõnul aitas selle artisti muusika tal suitsiidsetest mõtetest jagu saada.

Tragikomöödia „Staten Islandi kuningas“ esilinastub laupäeval, 22. mail kell 21.00 kanalil TV3 Film, mida näeb Home3 ja teiste teleoperaatorite valikus.

Kommentaarid puuduvad