Kolm vinget ja üks ebaõnnestunud „Võimatu missiooni“ kaskadööritrikk

uudised.ee

„Võimatu missiooni“ staar Tom Cruise on tuntud selle poolest, et ta teeb võimalikult palju kaskadööritrikke ise. Iga uus osa üritab eelmist üle trumbata ning kuues „Võimatu missioon“ üllatabki meid kõige ohtlikumate trikkidega. Kuna sel pühapäeval, 13. juunil linastub filmisarja uusim osa „Võimatu missioon: Tagajärjed“ filmikanalil TV3 Film, siis vaatame selle kolme kõige vingemat trikki ning ühte, mis lõppes Tom Cruise’ile õõvastava vigastusega.

Mootorrattaga kihutamine Pariisis

Algselt oli plaan vaid osa mootorrattasõidust filmida päriselt ning ülejäänud stseenid mootorratas turvaraamile kinnitatult, kuid raam ei töötanud ning võtteaeg hakkas otsa saama. Seega otsustati proovida ilma ning pea kogu tagaajamine ongi Tom Cruise päriselt mootorrattaga munakividel kihutamas.

Mõnes kaadris kihutab Cruise politseiautode eest 160km/h. Ta ei kandnud kiivrit, et vaatajad näeks teda neid trikke sooritamas. Silmade kaitseks kasutati spetsiaalseid kogu silma katvaid läätsesid.

Kõigele lisaks pidi Cruise kihutamise ajal ka näitlema. Vastavalt stseenile kihutas kaameramees mootorrattaga kas Cruise ees või järel. Õnneks on Cruise kogenud mootorrattur, sest esimese sõiduvahendi sai ta juba 10 aastaselt.

Langevarjuhüpe Araabia Ühendemiraatides

Kuna Pariisi kohal hüppamiseks ei saadud luba, filmiti see stseen Araabia Ühendemiraatide kohal. Lennukist hüppavad välja Tom Cruise, Henry Cavilli dublant ning kaameramees. Kuna stseen toimub päikeseloojangu ajal, oli iga päev filmimiseks aega vaid kolm minutit. Osalised tegid stseeniks treenides iga päev keskmiselt viis hüpet, kolmeminutilise klipi filmimiseks kulus kokku 106 hüpet!

Võtted toimusid erinevatel kõrgustel 5,4km ja 7,6km vahel. Viimasel kõrgusel on vajalik hapnikumask ja sealt toimub vabalangemine kiirusel üle 250km/h. Et Cruise oleks taaskord äratuntav, kandis ta spetsiaalset lisavalgustusega maski, mis ei katnud nägu.

Helikopterite tagaajamine Uus-Meremaal

Üks raskemaid trikke oli ka helikopteriga tagaajamise stseen, millest enamiku sooritas Tom Cruise. Ta treenis maailma parimate helikopteriinstruktorite käe all kahes vahetuses ja 16 tundi päevas, et saaks piloodikvalifikatsiooni kätte tavapärase kolme kuu asemel kuue nädalaga.

Stseenis ajab kord Cruise kopteriga pahalasi taga ja kord jälitavad nemad teda. Mõnel hetkel olid helikopterid üksteisele lähemal kui on tiiviku ulatus, mis on väga ohtlik, aga kinolinal väga efektne. Lisaks tuli pilootidel navigeerida kitsastes kanjonites ja madalal mägede kohal. Võtted toimusid Uus-Meremaal.

Jooksmine Londoni majakatustel

Tom Cruise ise nimetab seda trikki üheks karjääri lihtsaimaks, kuid just see lõppes tema jaoks õõvastava vigastusega. Stseenis jookseb Cruise Londoni katustel, et pahalasele järgi jõuda. Ühelt katuselt teisel hüpates maandus ta aga nii õnnetult, et murdis hüppeliigese. Cruise’i sõnul tundis ta kohe, et on end vigastanud, kuid otsustas lõpuni näidelda. Filmi jõudiski see võte, mis lõppes Cruise’i vigastusega - ka tema lonkamine on autentne. Vigastuse tõttu peatati võtted kaheksaks nädalaks. Alljärgnev video näitab aegluubis selgelt, kuidas Cruise’i jalg ebaloomulikku asendisse satub. NB! Video võib olla häiriv!

Põnevik „Võimatu missioon: Tagajärjed“ esilinastub sel pühapäeval, 13. juunil kell 21.00 kanalil TV3 Film, mida näeb satelliitteleoperaatori Home3 ja teiste teleoperaatorite valikus.

Kommentaarid puuduvad