Viis fakti suurepärase õuduspõneviku „Kena vaikne kohake“ kohta

uudised.ee

Oscarile nomineeritud õuduspõnevik „Kena vaikne kohake“ (A Quiet Place) on sõõm värsket õhku õudusfilmižanris. See räägib apokalüptilisest maailmast, kus ellujääjad peavad elama vaikuses, et varjata end ülitundliku kuulmisega koletiste eest. Film oli meeletult edukas ja praegu jookseb kinodes ka selle suurepärane järg „Kena vaikne kohake 2“. Kuna „Kena vaikne kohake“ esilinastub sel laupäeval kanalil TV3 Film, siis toome selle telgitagustest välja viis huvitavat fakti, mida on enne vaatamist hea teada.

Staar-näitlejapaar

Peaosades mängivad komöödiasarjast „Kontor“ (The Office) tuntud hurmur John Krasinski ning kaunis Hollywoodi superstaar Emily Blunt („Homse piiril“). Filmis mängivad nad abielupaari, kellel on kaks last ning kolmas peagi sündimas. Krasinski ja Blunt on ka päriselt abielus ning kahe tütre vanemad. „Kena vaikne kohake“ on näitlejapaari esimene kord kahekesi ekraanil olla. Filmis kasutatakse mitmel korral paari päris perepilte.

Kurt näitleja

Peretütart mängiv noor näitlejanna Millicent Simmonds on ka päriselus kurt. Kuulmise kaotas ta imikueas ravimi üledoosi tagajärjel. „Kena vaikne kohake“ on tema teine kord peaosas mängida, esimene oli tema läbimurderoll 2017. a filmis „Wonderstruck“. Tal on ka telesarjades mitmeid rolle olnud. Vabal ajal on ta aktiivne kurtide kogukonna eestkõneleja.

Armastuse-vihkamise suhe kinodega

„Kena vaikne kohake“ oli kinokassas tõeline hitt, tuues kõigest 22 miljonilise eelarve juures sisse 341 miljonit dollarit. Kinodel tekkis filmis osas siiski tõrge – publik elas filmi väga sisse ja kuna suur osa filmist toimub vaikuses, muutus ka kinopublik seda vaadates väga vaikseks. Kuna filmi ajal söömine häiris vaatamist, piirati sellele filmile suupistete müüki – snäkid on aga kinodele oluline tuluallikas.

Film meeldis Stephen Kingile

Meespeaosaline John Krasinski on ühtlasi ka filmi kaasstsenarist ja lavastaja. Tema sõnul sai ta filmi kohta suurima komplimendi õudusulmekirjanduse isalt, Stephen Kingilt, kelle arvates oli „Kena vaikne kohake“ suurepärane töö. King kiitis ka näitlejatööd, kuid kõige olulisemaks pidas ta vaikuse kasutamist ja kuidas see kaameratööd võimendab.

Väikesed vihjed

Väikeste sümbolite märkamine aitab filmi paremini konteksti asetada. Filmis näeme, et 3. oktoobril on koletiste rünnaku 473 päev. Järelikult algasid sündmused 17. juunil ehk umbes kaks nädalat enne USA iseseisvuspäeva. See seletab, miks perekonnal nii palju ilutulestikku varutud oli. Ühes stseenis näeme hauakivil aastaarve 2016-2020, mis asetab filmi sündmustiku lähitulevikku.

Maja keldris näeme väljalõikeid ajalehtedest, mis räägivad Mehhikosse langenud meteoriidist ja mitmetest maandumispaikadest. Need vihjavad, et koletised on maavälise päritoluga.

Õuduspõnevik „Kena vaikne kohake“ esilinastub sel laupäeval kell 21.00 filmikanalil TV3 Film, mida näeb satelliitteleteenuse Home3 ning teiste teleoperaatorite valikus.

Oscarile nomineeritud õuduspõnevik „Kena vaikne kohake“ (A Quiet Place) on sõõm värsket õhku õudusfilmižanris. See räägib apokalüptilisest maailmast, kus ellujääjad peavad elama vaikuses, et varjata end ülitundliku kuulmisega koletiste eest. Film oli meeletult edukas ja praegu jookseb kinodes ka selle suurepärane järg „Kena vaikne kohake 2“. Kuna „Kena vaikne kohake“ esilinastub sel laupäeval kanalil TV3 Film, siis toome selle telgitagustest välja viis huvitavat fakti, mida on enne vaatamist hea teada.

Staar-näitlejapaar

Peaosades mängivad komöödiasarjast „Kontor“ (The Office) tuntud hurmur John Krasinski ning kaunis Hollywoodi superstaar Emily Blunt („Homse piiril“). Filmis mängivad nad abielupaari, kellel on kaks last ning kolmas peagi sündimas. Krasinski ja Blunt on ka päriselt abielus ning kahe tütre vanemad. „Kena vaikne kohake“ on näitlejapaari esimene kord kahekesi ekraanil olla. Filmis kasutatakse mitmel korral paari päris perepilte.

Kurt näitleja

Peretütart mängiv noor näitlejanna Millicent Simmonds on ka päriselus kurt. Kuulmise kaotas ta imikueas ravimi üledoosi tagajärjel. „Kena vaikne kohake“ on tema teine kord peaosas mängida, esimene oli tema läbimurderoll 2017. a filmis „Wonderstruck“. Tal on ka telesarjades mitmeid rolle olnud. Vabal ajal on ta aktiivne kurtide kogukonna eestkõneleja.

Armastuse-vihkamise suhe kinodega

„Kena vaikne kohake“ oli kinokassas tõeline hitt, tuues kõigest 22 miljonilise eelarve juures sisse 341 miljonit dollarit. Kinodel tekkis filmis osas siiski tõrge – publik elas filmi väga sisse ja kuna suur osa filmist toimub vaikuses, muutus ka kinopublik seda vaadates väga vaikseks. Kuna filmi ajal söömine häiris vaatamist, piirati sellele filmile suupistete müüki – snäkid on aga kinodele oluline tuluallikas.

Film meeldis Stephen Kingile

Meespeaosaline John Krasinski on ühtlasi ka filmi kaasstsenarist ja lavastaja. Tema sõnul sai ta filmi kohta suurima komplimendi õudusulmekirjanduse isalt, Stephen Kingilt, kelle arvates oli „Kena vaikne kohake“ suurepärane töö. King kiitis ka näitlejatööd, kuid kõige olulisemaks pidas ta vaikuse kasutamist ja kuidas see kaameratööd võimendab.

Väikesed vihjed

Väikeste sümbolite märkamine aitab filmi paremini konteksti asetada. Filmis näeme, et 3. oktoobril on koletiste rünnaku 473 päev. Järelikult algasid sündmused 17. juunil ehk umbes kaks nädalat enne USA iseseisvuspäeva. See seletab, miks perekonnal nii palju ilutulestikku varutud oli. Ühes stseenis näeme hauakivil aastaarve 2016-2020, mis asetab filmi sündmustiku lähitulevikku.

Maja keldris näeme väljalõikeid ajalehtedest, mis räägivad Mehhikosse langenud meteoriidist ja mitmetest maandumispaikadest. Need vihjavad, et koletised on maavälise päritoluga.

Õuduspõnevik „Kena vaikne kohake“ esilinastub sel laupäeval kell 21.00 filmikanalil TV3 Film, mida näeb satelliitteleteenuse Home3 ning teiste teleoperaatorite valikus.

Kommentaarid puuduvad