Reporter Allan Muuk toob Eestimaa ägedaimad saunad teleekraanile: see tühimik vajas täitmist

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis käis külas reporter Allan Muuk, kes teeb "Suvistesse Seitsmestesse" erilist saunajuttude rubriiki. Juttu tuli otseloomulikult saunaskäimisest ja miks üldse taoline rubriik sündis. 

Õues on olnud juba mõnda aega väga kuumad ilmad - kuidas on selliste temperatuuridega saunas käia? Allan meenutab, kuidas ta sel suvel Kihnus saunafestivalil käis ja õues oli ligi 30 kraadi. Kui aga sauna mindi, oli olek kohe mõnusam kui muidu. "Kui saun on kuskil 70-80 kraadi, see on kõige normaalsem," tõdeb ta ja lisab, kuidas kunagi korraldati ka televisiooni raames üks eriti ekstreemne saunaskäik, kus temperatuurid jäid 120 kraadi kanti.

Kust sai alguse idee hakata tegema eraldi saunarubriiki? "Koguaeg räägitakse kõige ilusamatest kodudest, aga kunagi keegi ei räägi kõige kaunimatest saunadest. See on tühimik, mis tuleb täita ja seda me proovime teha nende reportaažidega erinevatest Eestimaa paikadest," sõnab Allan.

Erilise elamusena kiidab Allan Saunumi keriseid. "Kui sa lähed sauna ja istud lava peale ning üleval on kuum ja allpool on jahedam, siis see süsteem lubab kuumuse ühtlalt kogu sinu keha ulatuses. See annab hoopis tõhusama leili," kinnitab ta.

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad