Blogija Paljas Porgand esitas TV3le 10 000 eurose kahjunõude: kohus jättis hagi rahuldamata

uudised.ee

Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre kaebas telekanali TV3 kohtusse ning nõudis, et talle hüvitataks tekkinud mittevaraline kahju, mille suuruseks ta hindas 10 000 eurot. Harju maakohus jättis Taimre hagi rahuldamata ja nüüd tuleb blogijal kanda mõlema osapoole kohtukulud.

TV3 avaldas 30.09.2019 oma veebilehtedel tutvustuse saate "Laser" episoodile, kus käsitleti Palja Porgandi tegevust viljakusmonitor Daysy promomisel. Saates väideti, et Paljas Porgand vassib viljakusmonitori efektiivsuse andmetega, kusjuures saab ise rahalist kasu viljakusmonitori läbimüügist.

Paljas Porgand pidas neid väiteid valedeks ja nõudis, et talle hüvitataks tekkinud mittevaraline kahju, mille suuruseks ta hindas 10 000 eurot. Lisaks tahtis ta, et TV3 hüvitaks talle advokaat Robert Sarve teenustele juba enne kohtusse pöördumist kulutatud 1190 eurot ning kohtumenetluse kantud täiendavad kulud.

TV3 esindasid kohtus Ellex Raidla advokaadid Ants Nõmper ja Kairi Kilgi. Harju maakohus leidis oma otsuses, et TV3 ei ole midagi rikkunud. Väited ei tekita Paljale Porgandile kahju, kuna need ei halvusta teda ja pealegi on suunamudijal kui avaliku elu tegelasel kohustus taluda kriitikat.

Lisaks leidis kohus, et TV3 oli enne saate eetrisse laskmist piisavalt põhjalikult tausta kontrollinud, kuulanud ära kõik osapooled ning avalikkusel oli õigus saada informatsiooni selle kohta, et viljakusmonitor ei pruugi olla nii efektiivne kui Paljas Porgand väidab. Kuna hagi jäi täies ulatuses rahuldamata, tuleb Paljal Porgandil maksta kinni nii enda advokaadi kui ka TV3 kulud, selgitasid TV3 advokaadid.

Seega on oluline igaühel enne kohtusse pöördumist arvestada, et kohtuasi võib lõppeda ka kaotusega ja nn kerget raha lootes võib end avastada olukorras, kus tuleb enda rahakotti mitme tuhande võrra kergendada.

Kommentaarid puuduvad