Jõutõstmisega kuldmedali võitnud tüdrukud ehmatavad oma andega tihti mehed ära

uudised.ee

Star FM-i hommikuprogrammis käisid külas Eestile kaks kulda toonud naisjõutõstjad Gerlyn Mäepea ja Liisa Peri. Uurisime lähemalt, kuidas hakkasid noored ilusad tüdrukud jõutõstmisega tegelema, miks seda spordiala ei sponsoreerita ja kui palju nad trenni pidid tegema, et kuldmedal võita.

See, kuidas pisikesed tüdrukud suudavad nii palju jõudu tõsta, on tulnud raske tööga. ''Kõik on tulnud treenimisega, sest niimoodi niisama tugevaks ei sünni,'' räägivad kuldmedali võitjad. Treenida on vaja vähemalt neli korda nädalas ja kaks kuni kolm tundi päevas. Kuna tänasel päeval spordi eest palka ei maksta, siis peavad naised käima ka päevatööl. ''Päeval käime tööl ära ja pärast seda lähet teed lõbusamat osa,'' räägivad nad.

Saatejuht Pille uurib, et kuidas mehed sellesse suhtuvad, kui saavad teada, et pisikesed heledapäised tüdrukud tegelevad jõutõstmisega. Tüdrukud tunnistavad üheskoos, et see pisut vastassoo esindajaid ehmatab küll. ''Nad alati küsivad, et nii mehelik spordiala, miks selline valik?'' muljetab üks kuldmedali võitnud jõustõstja naljatades.

Eesti naised said kaks kuldmedalit Luksemburgis 3.-5. septembrini peetavatel Lääne-Euroopa meistrivõistlustel varustusega jõutõstmises. Favoriit Gerlyn Mäepea (-52 kg) võitis kuldmedali tulemusega 407,5 kilo (157,5+107,5+142,5). Hõbeda sai Carine Stallaert (Belgia) tulemusega 312,5 kilo. Lisaks sai Mäepea absoluutkategoorias pronksi.

Liisa Peri (-63 kg) võitis kuldmedali tulemusega 420 kilo (150+92,5+177,5). Favoriit Anne Daineffe (Belgia) pidi leppima hõbedaga, tulemuseks 417,5 kilo.

Kommentaarid puuduvad