Salapärane leid: Marko Matvere avastas filmivõtetel ajaloolise tähendusega eseme

uudised.ee

Eile jõudis eetrisse “Teet, Kristjan ja sõbrad” teine reedeõhtune otsesaade. Vaatajad said kaasa mängida ja võita auhindu vahvates mängudes. Üheks saatekülaliseks oli ka muusik ja näitleja Marko Matvere, kes publikut muusikapaladega võõrustas. 

Mõned nädalad tagasi jõudis kinodesse film  “Vee peal”, kus Matvere näitlejana samuti rolli tegi. Kristjani sõnul võib Matvere kindel olla, et järgmise aasta Eesti filmi- ja teleauhindadel toob just nende saatekülaline parima rolli teinud filminäitleja auhinna koju. Kriitikud peavad sealset rolli Matvere parimaks filmirolliks. Siinkohal jäi Matvere tagasihoidlikuks ning ütles vaid, et ta lihtsalt pole paljudes filmides mänginud. “Kerge on öelda, et see on parim. Neid on üsna vähe,” naljatas Matvere. 

Matvere meenutas, et filmitud sai Emajõe suudmes. Kunagine õitsenud küla, mis õitses tänu kalapüügile.

Matvere sõnul jäi talle võtete ajast meelde seik, kus ta ringi käis ning avastas külas ühe vana maja. Matvere läks majja sisse ning pööningult leidis huvitava vineerist kohvri. “Seal olid sellised kopitanud, vanema naisterahva villast riided. Igasugused pihikud, seelikud, sukad, sokid, vestikesed,” meenutas Matvere vineerist kohvri sisu. 

Matvere sõnul meeldis talle kohver nii väga, et ta valas kohvrisisu tühjaks ning pani omale autosse. Tallinnasse jõudes avastas näitleja kohvri põhjast kirja “Novosibirsk, 4. aprill 1953”. “Need olid kellegi küüditatu riided, millega ta tuli isetehtud kohvriga Venemaalt,” mõistis Matvere siis. 

Teet uuris näitleja käest, milliseid filme ta ise lapsena kinos vaatamat käis. “Ma arvan, et India filmid, kättemaks on minu lemmikžanr,” vastas Matvere. “Kõigis India filmides on kättemaks,” lisas ta. 

Lemmikmuusikast rääkides teatas Matvere, et nooruspõlves kuulas ta peamiselt rokkmuusikat, kuid hetkel rohkem klassikalist muusikat.

Kristjan uuris ka, kuidas Väikeste Lõõtspillide Ühingul läheb. Matvere on sealses koosseisus solisti. “On olnud lahjemad ajad, aga sellist muret ei ole, et päris üldse midagi ei oleks,” rääkis Matvere. 

Vestluse lõpus kutsus Teet inimesi uut filmi vaatama, lisades, et Matvere mängib seal pearolli. Näitleja ise sellega nõustuda ei tahtnud ning ütles, et tegemist on pigem kõrvalrolliga. Teet ja Kristjan siiski ütlesid, et usuvad, et küll Matvere selle eest veel rohkelt tunnustust saab. “Aga kui ei saa, Kristjan?” küsis näitleja. “Ma siis ei tule teie saatesse enam,” lisas Matvere lustlikult naljatades.

Marko Matvere koos Väikeste Lõõtspillide Ühinguga rõõmustasid saate jooksul vaatajaid veel kahe meeloluka muusikapalaga.

Vaata saadet ja Marko Matverega intervjuud TV3 Playst.

Kommentaarid puuduvad