Tõnis Niinemets avalikustas, mis saab tema stand-up koomiku karjäärist peale Draamateatrisse tööle asumist

uudised.ee

Eile jõudis eetrisse “Teet, Kristjan ja sõbrad” teine otsesaade. Televaatajad said mängida kaasa ja võita auhindu vahvates mängudes ning külalisena rõõmustas publikut oma lustliku stand-up palaga näitleja Tõnis Niinemets. 

Viljandi Kultuuriakadeemia vilistlane, Von Krahli kunagine näitleja ning aastaid vabakutselisena töötanud Tõnis Niinemets alustas sel sügisel näitlejana tööd Eesti Draamateatris.

Neljapäeval tegi Niinemets debüüdi Draamateatri laval Famagoti rollis, kui tuli asendada üht kolleegi. “See oli lastelavastus “Lohe needus”. See on üks tegelane, kes käib üheks stseeniks laval ja siis läheb ära,” ütles Niinemets lustlikult. Näitleja sõnul oli tegemist pingevaba etteastega saamaks esimene kogemus Eesti Draamateatri laval. 

Niinemets on paljudele tuntud ka kui koomik. Teet uuris, kas publik on harjunud tema lavale saabumisega, et nüüd hakkab nalja saama? “See sõltub võib-olla nüüd minust endast suuresti, mitte, et nüüd otseselt oleks vaja hakata lõhkuma seda kuvandit, ” rääkis Niinemets ja tõdes, et ega nalja tegemine pole niisama lihtne, vaid nõuab palju tööd. Siiski loodab Niinemets, et tema näitlejakarjäär on veel lapsekingades ning ta saab tõestada end ka tõsiselt võetava näitlejana.

Näitleja lisas, et on ka tõsiseid asju, mis tunduvad naljakad ning ega see pole halb. “Ma ütlengi, et ega nali pole halb, ta on ju tervendav, eluiga pikendav.”

Teetu huvitas ka, kellega näitleja draamateatris garderoobi jagab. Alguses tahtvat Niinemets jagada garderoobi küll Mait Malmsteniga, Tõnu Kargu kui Tiit Sukaga, kuid näitlejad olevat tema sõnul sellest ettepanekust loobunud. “Kes ikka tahaks endale garderoobi veel ühte inimest juurde, läheb veel kitsamaks,” selgitas Niinemets. 

Saatekülalise sõnul asub tema garderoob nüüd grimmitoa ja lava vahel, mistõttu ei saa suure maja peal kaotsi minna.“Ma olen direktori ja endise riigikoguliikme ning pikaaegse näitlejaga,” sõnas Niinemets, et tema garderoobikaaslasteks on teatridirektor Rein Oja ja näitleja Ain Lutsepp. 

Tõnis Niinemetsal on tal tulemas ka oma lühivormis stand-up etendus “24/7”, mille kestvuseks on vaid 25 minutit. Saatekülaline selgitas, et kontseptsioon sai loodud erinevate ettevõtete üritustel esinemisteks, et igaks ürituseks ei peaks uut materjali kirjutama. 

Kristjan uuris, et kuigi ta on nüüd Draamateatri näitleja, siis saab teda siiski veel edaspidi üksinda laval näha? “Seni kuni teater seda võimaldab ja töömaht ei ole veel nii kontimurdev, senikaua on ikkagi võimalik küll. See on ühtlasi asi, mis hoiab jätkuvalt vormis. Kui veel ei ole midagi mängida, siis tuleb mängida seda, mida on mängida,” kinnitas Niinemets. 

Vaata meeleolukat intervjuud Tõnis Niinemetsaga TV3 Playst. 

 

Kommentaarid puuduvad