Kas varsti näeme etendust “Jõekalda 50”? Märt Avandi: lepime summades kokku ja teeme

uudised.ee

Eile rõõmustas televaatajaid taaskord reedeõhtune otsesaade “Teet, Kristjan ja sõbrad”. Üheks saatekülaliseks oli armastatud näitleja Märt Avandi, kes rääkis oma stand-up showst ning naerutas vaatajaid ühe katkendiga oma etendusest. 

Koostöös produtsent Paul Piigiga tõi Märt Avandi sel sügisel lavale stand-up show “40”. Avandi sõnul tähistab tema neljakümnenda eluaasta täitumine teatava verstapostini jõudmist. “Praegu mulle tundub, et mul on midagi öelda,” selgitas saatekülaline oma stand-up etenduse ideeni jõudmist. 

Märt Avandi tõdes, et kuigi projektiteatris mängimine on oluliselt tulusam, kui repertuaariteatris, oli materiaalne pool tema jaoks teisejärguline. “Kui sa hakkad müüma õhku, ise teadmata, mis sa tegema hakkad, siis on ikka päris keeruline,” ütles Avandi, et tõelised asjad sünnivad siis, kui tõesti on midagi öelda. 

Stand-up etenduses saab Avandit näha peamiselt oma isiklike mõtete ja tegevuste üle nalja viskamas. “Odav populaarsus, Märt, enda üle nalja teha,” arutles saatejuht Teet Margna sellise kontseptsiooni üle. Avandi arvates on aga enda üle palju huvitavam naerda. “Teiste üle naermist on nagunii nii palju ja seal kätkeb ka mingi osal solvamist,” selgitas saatekülaline. “Enese üle naermine on minu jaoks väga tervendava ja vabastava jõuga.”

Saatejuht Kristjan Jõekalda tegi omalt poolt ettepaneku, et teha etendus “Jõekalda 50”. “Lepime summades kokku ja teeme,” ütles selle peale näitleja lustlikult. 

Vaata Märt Avandi intervjuud "Tee, Kristjan ja sõbrad" saatest. 

 

 

Kommentaarid puuduvad