On, mida oodata! Õnnekoolitaja Dali Getter Karat rõõmustab Star FM-i kuulajaid uue saatega

uudised.ee

Õnnekoolitaja Dali Getter Karat alustab raadiojaamas Star FM-is uue saatega “Õnnevale(m)“, mis jõuab kuulajateni pühapäeviti kell 11-12.

Raadiosaates “Õnnevale(m)” jagavad avaliku elu tegelased, enesearengunõustajad ja terapeudid ausalt kogemusi oma kukkumistest ja tõusmistest ning arutavad selle üle, mis on õnne valem. Saade pakub ausat arutelu, mis on inimeste eludes halvasti, mis on hästi ning kuidas sellest kõigest õppida ja parema inimesena elus edasi minna. Jutuks tulevad saatekülaliste kõige õnnetumad ja õnnelikumad hetked ning kõik see, mis teeb neid õnnelikuks ja kuidas vaimsed kukkumised tegelikult inimest kasvatavad. Muidugi antakse kuulajatele nõu, kuidas elada paremat elu iga päev ja iga hetk.

31. oktoobri avasaates on külas Eesti tuntuim koolitaja Peep Vain, kes viimasel ajal on jaganud väga vähe intervjuusid ning avab saates oma elu telgitagused.

Mis üldse on õnn? 

Õnne kohta on läbi viidud mitmeid uuringuid. Näiteks USA õnneuurijad on jõudnud tulemuseni, et õnnelikkust või sõnapaari „ma olen õnnelik“ kasutatakse kolmes erinevas võtmes – esiteks öeldes „ma olen õnnelik”. Saatejuht ja õnnekoolitaja Dalí Getter Karat selgitab, et see on hetkeline, eufooriline, justkui jäämäe tipp. Seda öeldes mõtled seda just praeguses hetkes. Ta toob välja positiivse poole, et see on suhteliselt intensiivne, negatiivse poole osas aga, et see on hetkeline. Me tõuseme korra tippu, oleme õnnelikud ja siis see langeb tavapärasele õnnelikkuse lähtepunktile.

Õnn on ka mõiste kellegi või millegi suhtes ehk oled õnnelik kellegi üle, suhtes või pärast. Keegi sai näiteks ülikooli sisse, sai töö, uue auto  – ja oled sellepärast ja tema üle õnnelik. See on välistest tingimustest mõjutatav ja lähtub välistest tingimustest.

Õnne kohta öeldakse ka lihtsalt „ma olen õnnelik”, mis on stabiilne, üleüldine hinnang elu kvaliteedile. See on püsiv õnnetunne, midagi, mis inimesel kogu aeg on ehk nn keskmine õnnetase. Ei ole mõeldud, et õnnelik ollakse hetkes, vaid inimene on üleüldiselt õnnelik. Just see ongi see, kuhu me kõik tegelikult tahame jõuda, et saaksime öelda endale ja teistele valetamata, et oleme õnnelikud. Midagi ei pea selleks juhtuma, ei pea midagi saavutama, ei pea omama kaaslast, saama uut autot, ostma ega tegema midagi, vaid oledki lihtsalt õnnelik.

„Õnnevale(m)“ alustab raadiojaamas Star FM pühapäeval kell 11.

Kommentaarid puuduvad