Teleprodutsent Triin Luhats ei ole tundnud kaheksa kuud maitseid: see on kohati hulluksajav!

uudised.ee

Tänane ”Laser” harutab lahti koronaviiruse võimalikke pikaajalisi tagajärgi. Üheks levinumaks probleemiks on kujunenud maitsemeele kadumine ja just kaheksa kuud ilma maitsemeeleta on pärast viiruse põdemist olnud ka tuntud teleprodutsent Triin Luhats.

Katrinil kadus maitsemeel ära jaanuarikuus ja tema jaoks on kõik lihatooted menüüst väljas, sest mida värskem liha, seda suurem roiskumismaitse sellel on. Seetõttu on loobunud Katrin ka liha söömisest. Triin Luhatsil läheb juba kaheksas kuu ilma maitseteta. ”Mina olin ainukene meie perest, kellel kadusid ära maitsemeel ja lõhnataju. See juhtus justkui poole ampsu pealt,” ütleb ta ja lisab, et see on täiesti hulluksajav. ”Kui sa maitseid ei tunne, siis sa hakkad söömist mõtestama läbi struktuuri ja temperatuuri. Need on kaks asja, mis tekitavad sinus mingisuguse tunde.

Viirusega kaasaskäiv põletik kahjustab maitsenäsakesi keele peal, aga võimalik ka, et ka seda närviosa, mis on seotud maitse tundlikkusega. Vaata lähemalt videost.

”Laser” on täna õhtul kell 20.30 TV3s!

Kommentaarid puuduvad