Uus aasta algab vihma ja plusskraadidega

Ingrid Teesalu

Teisipäeva öösel langeb õhutemperatuur Eesti lääne- ja põhjaservas -7..-12°C-ni, suuremal osal sisemaast aga -15..-20°C-ni. Pärast keskööd lääne poolt alates õhutemperatuur tõuseb, sest tuul pöördub edelasse ja lõunasse ning tugevneb, pilvisus tiheneb. Hommikul hakkab alates Loode-Eestist lund sadama. Päeva jooksul levib sadu üle Eesti ja muutub tihedaks, teeb tuisku. Lääne-Eestis läheb pärastlõunal sadu üle lörtsiks ja vihmaks. Suureneb jäiteoht. Puhub lõuna- ja edelatuul puhanguti 15, rannikul 18 m/s, õhtu poole nõrgeneb ja pöördub läände. Õhutemperatuur tõuseb õhtuks Lääne-Eestis 0..+3°C, Kesk-Eestis 0..-3°C ja Ida-Eestis -3..-7°C-ni.

Kolmapäeva öösel sajab lund ja lörtsi, öö hakul võib tuisata. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma. On jäidet. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis +1..+3, ida pool öö hakul -1..-5, hommikuks tõuseb 0°C ümbrusse. Päev on enamasti sajuta, vaid Ida-Eestis võib veidi lörtsi sadada. Puhub edela- ja läänetuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0..+4°C, vana-aasta õhtul langeb sisemaal kohati veidi alla 0°C.

Neljapäeval tugevneb Põhja-Euroopa kohal läänevool, mis kannab ka Läänemere äärde sooja õhku lisaks. Eesti jääb enam kõrgrõhkkonna põhjaserva mõjusfääri. Suuremat sadu ei tule, kuid siin-seal tibab veidi vihma. Edela- ja läänetuul on rahutu. Õhutemperatuur on uusaasta ööl -2..+2, aasta esimesel päeval 0..+4°C.

 

 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/520269[/embed]

Kommentaarid puuduvad