Maikuu algus saabub miinuskraadidega

lilles
Foto:123rf

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb mai algus öiste miinuskraadidega ning ka päeval annab suur kevadsoojus end veel oodata. 

Pühapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub lääne- ja edelatuul 3-8, põhjarannikul puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -3 kuni +2 kraadi, saartel ja läänerannikul tuleb kuni +6 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisuse ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub läänekaare tuul 2-8, põhjarannikul kuni 11 m/s. Sooja on 7-12 kraadi. 

Esmaspäeva öösel on selge või vähese pilvisusega ilm, vaid enne keskööd ja hommikul on paiguti pilvine. On sajuta. Puhub läänekaare tuul 2-7, põhjarannikul tugevneb hommikul edelatuul puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +2 kraadi, saartel ja läänerannikul tuleb kuni +5 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub edelatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s. Sooja on 10-14, meretuulega rannikul kuni 7 kraadi. 

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Vihmasadu levib Põhja-Eestist hommikuks Lõuna-Eestisse, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub edela- ja läänetuul 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s, pärast keskööd läänekaare tuul 3-9 m/s. Sooja on 2-6 kraadi. Päeval on  vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 5-10, Lääne-Eesti rannikualadel puhanguti 15 m/s. Sooja on 6-12 kraadi. 

Kommentaarid puuduvad