Milliseks kujunevad eestlaste küttearved? Metsavana tegi oma ennustuse eelseisvaks talveks

Talv
Talv — FOTO: 123rf

"Hommik Anuga" saates käisid külas Metsavana ehk ilmatark Arvo Saidla ja sünoptik Ele Pedassaar, kes arutlesid, milline ilm meid sellel sügisel ja talvel ees ootab.

Metsavana sõnul pole suvi tõeliselt veel lahkunudki ja sügisele ebaomapäraselt on kõik endiselt roheline. "Võib-olla kask laseb ülearused lehed lahti," sõnas ta ja lisas, et reeglina peaks kask olema juba kas alt või ülevalt kollaste lehtedega, kuid seda pole veel näha olnud. "See näitab seda, et sügis tuleb pikk." Ka teised looduse märgid näitavad Metsavana sõnul soojapoolset sügist.

Metsavana ennustas ühtlasi, milliseks kujuneb eelseisev talv. "Kui üldjoontes vaadata neid loodusmärke, mis praegu on, siis ütleks nii, et tuleb keskmine talv - on külma, on sademeid, on lund," ennustas ta.

Saidla sõnul tulevad ka jõulud valged ning samuti saab näha lund 24. veebruaril, vabariigi aastapäeval. "On seitsme aasta tsükkel ja on viie aasta tsükkel. Tavaliselt viie aasta tsükli sees on tõsisemad talved ja ilusamad suved - ja praegu ongi viie aasta tsükkel. Kolm aastat veel peaks olema stabiilset talve ja stabiilset suve," arvas Metsavana.

Vaata intervjuud videost!

Kommentaarid puuduvad