Inimesed nõuavad petitsiooniga Mart Helme eemaldamist riigikogust: tema käitumine pole aktsepteeritav!

Helme esines kolmapäeval parlamendi ees ja väitis, et sajad tuhanded Ukrainast põgenenud naised hakkavad siin prostitutsiooniga tegelema. “HIV tuleb tagasi. Ukrainast tassitakse meile sisse nakkushaigusi, mille kohta me oleme arvanud, et neid Eestis enam ei saa kunagi olla,” rääkis ta.  “Need naised, noored naised, me ei tea, mida nad siin tegema hakkavad. Võib-olla sajad tuhanded naised nendest hakkavad prostitutsiooniga tegelema. Kes võtab mürki ja ütleb, et see nii ei lähe?” lisas ta, valades niimoodi veelgi enam õli tulle. Helme sõnavõtu mõistsid teravalt hukka nii mitmed teised poliitikud kui ka tavainimesed, kelle silmis oli tegemist äärmiselt kohatu ja tülgastava mõttega. Selle […]

Helme esines kolmapäeval parlamendi ees ja väitis, et sajad tuhanded Ukrainast põgenenud naised hakkavad siin prostitutsiooniga tegelema. “HIV tuleb tagasi. Ukrainast tassitakse meile sisse nakkushaigusi, mille kohta me oleme arvanud, et neid Eestis enam ei saa kunagi olla,” rääkis ta. 

“Need naised, noored naised, me ei tea, mida nad siin tegema hakkavad. Võib-olla sajad tuhanded naised nendest hakkavad prostitutsiooniga tegelema. Kes võtab mürki ja ütleb, et see nii ei lähe?” lisas ta, valades niimoodi veelgi enam õli tulle.

Helme sõnavõtu mõistsid teravalt hukka nii mitmed teised poliitikud kui ka tavainimesed, kelle silmis oli tegemist äärmiselt kohatu ja tülgastava mõttega. Selle valguses on Rahvaalgatuse keskkonnas alustatud petitsiooni Mart Helme riigikogust eemaldamiseks.

"Mart Helme on teada tuntud oma liigjulge suuvärgi poolest, mis annab soovida. Üha rohkem ja rohkem leiab üks riigikogu liige, et täiesti normaalne ja tavapärane on teiste inimeste avalik ja labane solvamine. Me kõik mäletame, kuidas mõne aja eest Helme sõimas peaminister Kaja Kallast bipolaarseks. Hiljutises väljaütlemises seoses Ukraina sõjapõgenikega on aga piir käes. Mida inimene endale lubab!!??" seisab petitsiooni alguses.

Petitsiooni looja juhib tähelepanu ka avalikkuse reaktsioonile ja paneb südamele, et kõikide sõjakoleduste taustal ei ole aktsepteeritav selliseid seisukohti võtta. "Siin ei ole tegu lihtsalt inimesega, kes ütleb keerutamata välja kõik mis mõtleb, vaid inimesega, kes ei ole teiste suhtes vähimalgi määral lugupidav. Ukrainas käib karm sõda, tuhanded süütud inimesed surevad, naisi ja koguni lapsi vägistatakse, samal ajal Helme avaldus on lausa häbiväärne ja tülgastav! Kui eesti rahvas oleks samas olukorras Ukraina põgenikena- võõras riigis, kaks kätt taskus, teadmata mida toob homne päev, siis kõige haigem ja õõvastavam oleks süüdistus prostitutsiooni kohta. Ka riigikogulased ise on välja öelnud, et selline sõnavõtt ei ole adekvaatne! Tema käitumine ei ole aktsepteeritav ja Mart Helme koht ei peaks enam olema riigikogus!"

Uudise avaldamise hetkeks on kogutud 988 allkirja ja neid koguneb hoogsalt. Riigikokku saatmiseks on neid vaja vähemalt 1000.

Petitsiooniga saad lähemalt tutvuda SIIN!