Politsei kavatseb 9. mail Pronkssõduri juures liiklust piirata

BNS

Pronkssõdur
Foto: Priit Simson/Delfi

Politsei piirab 9. mail, kui paljud tähistavad Punaarmee võitu Teises maailmasõjas, liiklust Pronkssõduri lähedal Filtri teel, kalmistu alal on aga väljas turvaettevõte. 

Ida-Harju politseijaoskonna juht Roger Kummi sõnul on politsei avalikus ruumis nähtav suuremate jõudude ja seda selleks, et tagada avalik kord ja turvalisus. "Kuna 9. mail on ka Filtri teel kalmistutala kandis rohkem inimesi liikumas, mis on varasemalt toonud kaasa ka teatavad ohud, siis oleme piiranud liikmelist Filtri teel lõigul bussijaamast Veskiposti tänavani," ütles Kumm. 

Tema sõnul tehakse seda seetõttu, et inimesed, kes kalmistule tulevad, on varasematel aastatel parkinud sõidukeid üle tee haljasalale või isetekkelisele parkimisalale, ületades selles kohas Filtri teed, mis on mõlemas suunas kolmerealine. "Ilmselgelt pannakse sellega ohtu nii iseennast kui ka kaasliiklejaid," ütles Kumm. 

Küll aga võimadab politsei keelualas liigelda kohalikel elanikel ja ühistranspordil. "Kalmistu enda alal on kalmistu haldaja palganud turvaettevõtte korda tagama ja 9. mail on turvaettevõte väljas rohkemate inimestega," ütles Kumm. 

Ühtlasi on ka politsei korraldamas seal inimeste liiklemist. "Ühtlasi rõhutan, et politsei on keelustanud avalikud koosolekud, kus võidakse kasutada agressori sümboolikat, mis tähendab, et politsei jälgib kogu linnapildis sellise sümboolika kasutamist ja sekkub koheselt," ütles Kumm.

Kommentaarid puuduvad