Uued tuuled: endine Roheliste juht Züleyxa Izmailova liitus uue erakonnaga

BNS

Zuzu
Foto: Hendrik Osula/Delfi

Roheaktivist ja endine Eestimaa Rohelised juht Züleyxa Izmailova teatas neljapäeval otsusest liituda erakonnaga Eesti 200.

Izmailova sõnul võimaldab tehtud samm keskenduda aktiivsele rohepoliitika edendamisele ja selle viimisel riigivalitsemisse. "Eesti riigi Ukraina abistamine näitab, et kokkuhoides suudame olla liidrid," ütles Izmailova, kelle sõnul vajab Rohehüpe samasugust koostööd ja kiiret tegutsemist.

“Senise riigijuhtimise puuduste ja süveneva globaalse kliimakriisi tõttu pakub rohevaldkond väga suuri väljakutseid. Liitumine erakonnaga võimaldab mul keskenduda sellele, milles pean ennast kõige tugevamaks. Eesti 200 näol on tegemist tugeva meeskonnaga, millel on konkreetne arusaam ja visioon hoolivamast rohelisest tulevikust,” lausus Izmailova.

Izmailova rõhutas, et habras energiajulgeolek, saamatu jäätmemajandus ja lagedaks raiutud metsamaad on vaid jäämäetipp probleemidest, mis lahendamist vajavad.

“Heas seisus elukeskkonnal on võtmeroll inimeste õnnetunde ja hea tervise tagamisel. Selleks, et vähendada majandustegevuse ja energiatootmise negatiivset mõju, peame lõpetama ressursside raiskamise ja suurendama jõuliselt ringmajanduse osakaalu,” on Izmailova veendunud.

"Hindan väga Zuzu Izmailova pikaaegset pühendumist roheteemade eestvedamisele Eestis. Hingega asja juures olevad inimesed inspireerivad mind alati ja Zuzu oma pühendumusega rohepöördele on ideaalne täiendus meie meeskonda. Rohepöörde selge plaani omamine ning nende väärtuste kujundamine peab olema osa suuremast riigijuhtimise plaanist, mitte ei saa olla üks pisike detail tervest programmist. Meie ambitsioon on viia roheline tervikvaade riigijuhtimise tasandile ja ehitame üles oma tugevat meeskonda ning Zuzu on selle meeskonna tugev täiendus," lisas Eesti 200 esimees Kristina Kallas.

Varasemalt on Izmailova olnud Tallinna abilinnapea ja Erakond Eestimaa Rohelised juht.

Kommentaarid puuduvad