Kaja Kallas: kui Keskerakond hääletab peretoetuste tõstmise eelnõu poolt, siis valitsust enam pole

BNS

Kaja Kallas
Foto: Kiur Kaasik/Delfi

Kui Keskerakond hääletab peretoetuste tõstmise eelnõu poolt, siis Reformierakonna ja Keskerakonna valitsust enam pole, ütles peaminister Kaja Kallas.

Kallas ütles neljapäeval pressikonverentsil, et siiani pole vastust küsimusele, kust leida igal aastal ligi 300 miljonit eurot peretoetuste tõstmiseks ning Reformierakond teeb kõik endast oleneva, et peretoetuste tõstmise eelnõu praegusel kujul seaduseks ei saaks. "Ka meil on võimali kasutada obstruktsiooni," lausus Kallas. "Kui aga selle eelnõuga jätkatakse, pole enam seda valitsust."

Keskerakondlasest tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles pressikonverentsil, et järgmisel esmaspäeval on eelnõu esimene lugemine ja Keskerakond toetab esimese lugemise lõpetamist. "Vaja oleks kokku leppida," lausus ta.

Valitsuse tervisest rääkides märkis Kaja Kallas, et Reformierakond pole olukorda teravaks ajanud ning ei saa seda ka deeskaleerida. "Aga me oleme nõus arutama koos eelarvega kõike," sõnas Kallas.

Näita 6 kommentaari

Ei leia 300 miljonit? See kõlab nagu “Ei taha leida 300 miljonit!”
Kaja Kallas võib mulle kirjutada, leian kohad riigiaparaadis, kuidas 2,5 miljardit kokku hoida.
Saaks maksta normaalseid pensione ja ka politseinike/päästjate palgad inimväärseks muuta!

Vasta

Nüüd oleks aeg kanep legaliseerida

Vasta

Et investeerida betooni ja raduvarasse, siis on raha alati olemas, kui oleks vaja aga investeerida inimestesse endisse, siis jäädakse hätta. Kõlab kuidagi rahvavaenulikult. Kas valitsus ja riigikogu ei ole ellu kutsutud mitte just sel eesmärgil, et seista rahva selja tagan, mitte aga ei tea kust tulevate ideoloogiate ja rahvast rõhuvate meetmete eest. Mis on pildil valesti? Lõpetage oma lepingud mõttetu vaktsiini ostmiseks ja raha olemas sekundiga, joppenpuhh,

Vasta

Ammu aeg see ussipesa laiali lüija.Rahva peale üldse ei mõelda.Võtku oma palgad miinimumini ja siis jääks ka raha vajalikele asjadele.Ei ole vaja eputada.Isa varastas pensjonäre ja nüüd tütar tervat Eesti rahvast.Vastik kuulata tema valet,täielik sesofrennik.

Vasta

See peretoetuste süsteem on asi võib olla omal kohal. Palju suurem probleem on lastekaitse ükskõiksus perede osas,millede eesmärk ongi “tõsta iivet” riigi raha saamise eesmärgil. Paljudes sellistes peredes või õigemini,kooslustes,on kodune kasvatus alla normaalsuse.Laste õppeedukus koolis on nigel või ei käida koolis üldse.Pere toetusrahade kasutamist ei kontrolli keegi ja kedagi ei koti,kui palju sellest toetusrahade tegelikult lapse vajaduste rahuldamiseks jõuab.See on tänane reaalsus ja ühelgi ministril või muul ametnikul pole minu väidetele mõtet lolli möla vastu ajadagi.Asi selles,et tean mitut sellist nn.peret.Ühe kohta olen isegi lastekaitsesse teavituse teinud,kuid reaktsiooni ei järgnenud

Vasta

Nujah! Kõik hakkame nüüd nutma, onju… see ei ole plikatirtsu isiklik valitsus! Mis ultimaatumeid siin loobitakse?

Vasta