Mis saab lastetoetuse eelnõust edasi? Sotsiaaldemokraadid võtavad allkirjad tagasi

BNS

Lauri Läänemets
Foto: Tiit Blaat/Ekspress Meedias

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus arutas tekkinud poliitilist kriisi ja otsustas võtta tagasi allkirjad lastetoetuste eelnõult.

"Viimastel päevadel oleme saanud kinnitust, et lastetoetuste eelnõu kattevarjus plaanivad Keskerakond, Isamaa ja EKRE kukutada valitsuse. Tänases julgeolekuolukorras on valitsuse lõhkumine ning selle asendamine uue koalitsiooniga Eestile ohtlik. Sotsiaaldemokraatlik Erakond sellist sammu ei toeta," seisab sotside juhatuse avalduses.

Erakonna esimees Lauri Läänemets lisas, et sotsiaaldemokraatidele on laste heaolu olnud alati väga oluline. "Tõstsime lapsetoetusi mitmes valitsuskoalitsioonis ja loomulikult peame lastetoetuste tõusu oluliseks ka praeguse kiire hinnakasvu tingimustes. Oleme perede toimetuleku parandamiseks viimastel kuudel esitanud mitmeid ettepanekuid, sealhulgas üksikvanemate muutumatuna püsinud toetuse tõstmise, mis vajavad kiiret rakendamist," rääkis ta. "Tänasel lastekaitsepäeval kutsume koostööle kõiki erakondi, kes soovivad parandada laste heaolu ja kaitsta Eesti peresid olukorras, kus aastane inflatsioon on ületanud 20 protsendi piiri. Kuid kindlasti ei lase me oma hääli valitsuse kukutamiseks kaaperdada." 

Ühtlasi otsustas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus mitte toetada EKRE algatatud umbusaldusavaldust haridusminister Liina Kersnale.

"Hangete rikkumise osas oleme väga kriitilised, eriti pole me rahul olukorraga, kus rahastuslepingud on ülikoolidega sõlmimata ning laste huvihariduse raha on vähendatud olukorras, kus Eestis on aegade üks kõrgemaid hinnatõuse. Kuna aga meil on põhjust uskuda, et Kersna umbusaldamine on seotud plaaniga moodustada Eesti julgeolekut kahjustav valitsus, me umbusaldamisega kaasa minna ei saa," ütles Läänemets.

Näita 4 kommentaari

Tahan annan,tahan võtan ütles tuulelipp !

Vasta

Sotsid on nagu alati. Sõnadega toetavad lapsi ja peresid, aga tegusid ei järgne. Samal olete nõus sellega, et 5 miljonit laristati lihtsalt Kersna poolt ära, aga vastutust ta ei kanna. Seega ei maksa tühja juttu puhuda , tegusid ei julge teha.

Vasta

Kui sotsid pole veel märganud, siis meil on praegu Eesti julgeolekut ohustav valitsus ja see tuleb kiiremas korras lõpetada.

Vasta

Kas töesti on mingi körgem jöud, mille kartuses peab teformierakonda kummatdama. Vöi teistpidi: kumb on tähtsam kas Eesti inimene ja selle aitamine vöi teoreetiliselt asjast arisaamise matmine poliitjura alla.Valitsege riiki ärge tegelge AU ja kuulsuse ja raha orjamaiseksi-tagaajamisega.

Vasta