Tallinn nimetas Lembitu pargi väljaku Ukraina toetuseks ümber

BNS

Park

Tallinna linnavalitsus andis Ukraina väljaku nime kesklinnas Sibulaküla asumis Lembitu pargis seni nimeta olnud väljakule. 

„Tallinn peab oluliseks avaldada toetust Ukrainale, kes peab praegu sõda meie kõigi eest. Seepärast andsime Ukraina väljaku nime sümbolväärtusega väärikale paigale Tallinna kesklinnas, mille kujundame Ukraina praegust visa vastupanu ja iseseisvuse kaitset vääriliselt tähistavaks linnaruumiliseks sümboliks,” ütles Tallinna abilinnapea Madle Lippus. „Ukraina väljaku lähedal ka välisministeeriumi hoone ja Islandi väljak, mis koos Ukraina väljakuga moodustavad ühtse ansambli.“

Ukraina väljak asub Lembitu pargi keskel, mis omakorda jääb Lembitu, Vambola ja Lauteri tänava vahele. Sümboolse tähendusega on fakt, et ala ajalooline hoonestus hävis pea täielikult 1944. aasta märtsipommitamises. Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet hakkab koostöös linna valdkondlike ametiasutustega välja töötama väljaku ja Lembitu pargi linnaruumilist terviklahendust.

Tallinna nimekomisjon arutas ettepanekuid Ukraina nime andmiseks Tallinna tänavatele, väljakutele ja parkidele ning soovitas linnavalitsusel kaaluda neist kolme, lisaks Lembitu pargile ka Kaarli puiestee keskel asuvale pargile ja Uue Maailma haljakule.

Kommentaarid puuduvad