Kas suvel tuleb uus laine? Viimase kuuga on positiivsete koroonatestide arv neljakordistanud

BNS

Koroonatest
Foto: 123rf

Confido kliinikute teatel on positiivsete koroonatestide osakaal on mai keskpaigaga võrreldes neljakordistunud ning eelmisel nädalal osutus positiivseks juba ligi 11 protsenti testidest.

Viiruse leviku laienemise tõttu tuleks suurte rahvaürituste külastamise eel kõigil end võimalusel testida, ütles Confido kiirkliinikute juht Martin Talu.

"Suvi on käes, jaanipäev ukse ees ja arusaadavalt on koroonaviirus viimane asi, millele keegi tahaks mõelda," sõnas Talu. "Samas näitavad numbrid kiiret kasvu ja ennetav testimine on parim, mida saate oma lähikondsete tervise heaks täna teha."

Talu lisas, et esmast testimist saab teha ka kodustes tingimustes ja igaüks ise. "Sümptomite ilmnedes ei ole kindlasti õige ringi liikuda. Tallinnas ja lähiümbruses saab Confido meedikud kutsuda koju ennast ja pereliikmeid testima ning ravi osas nõustama," ütles Talu, kelle sõnul tagab ametlik testimine hiljem ka tõendi viiruse läbipõdemise kohta.

Kokku kaheksas eri punktis testimist läbi viiva Confido kiirkliinikute juhi sõnul osutus mai esimesel nädalal positiivseks vaid 1,3 protsenti testidest ning kuu keskel oli see näitaja 2,7 protsenti. "Paraku on viimase kuuga toimunud kiire kasv ja eelmisel nädalal andsid juba 11 protsenti tehtud testidest positiivse näidu," rääkis Talu ning viitas, et Confido kiirkliinikutesse testima tullakse tihti ka ilma mingite sümptomiteta – näiteks puhkusereisi eel riikidesse, mis endiselt vastavat tõendit nõuavad. "Nagu me juba varasemast teame, võib koroonapositiivne olla ka enda teadmata, mis omakorda kiirendab viiruse levikut."

Koroonatesti on võimalik teha Tallinnas asuvas Confido Veerenni terviselinnakus, Rocca al Mare Keskuse, Nautica Keskuse, Viru Keskuse ja Lasnamäe Centrumi kiirkliinikutes või Tallinna lennujaamas. Tartus on testimisteenus saadaval Raatuse kliinikus ja Lõunakeskuse kiirkliinikus. Võimalikult mugavalt testimisele pääsemiseks tasub broneerida vastuvõtuaeg või tellida koduvisiidi teenus.

Kommentaarid puuduvad