Mis juhtus? Kristian Jaani lahkub poliitikast ja Keskerakonnast

BNS

Kristian Jaani
Foto: Priit Simson/Delfi

Endine siseminister ja politseiprefekt Kristian Jaani lahkub poliitikast ning Keskerakonnast, et jätkata tööd ametnikuna siseturvalisuse valdkonnas. 

Jaani selgitas, et tema eesmärk on olnud kogu aeg pühenduda siseturvalisuse valdkonnale – et turvaline oleks kõigil Eestimaa inimestel ja väärtustatud oleksid need, kes seda tagada aitavad.

„Olen ministrina saanud võrratu kogemuse panustada valdkonda, mis mulle niivõrd südamelähedane. Erinevate kriiside kestel olen saanud näha siseturvalisuse valdkonda läbi väga erinevate nurkade. See kõik on olnud suur väljakutse, aga ka võimalus,“ ütles Jaani.

Jaani sõnas, et kuna soovib jätkata siseturvalisuse valdkonnas ametnikuna, lahkub ta poliitikast ega jätka seetõttu ka erakonna liikmena.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tänas Jaanit tehtud töö eest valitsuses. "Kristian Jaani seisis tugevalt oma valdkonna eest, mitte ainult võideldes kärbete vastu ministeeriumi haldusalas, aga suutes ära teha ka vajalikud palgatõusud politseinikele ja päästjatele," rõhutas Keskerakonna esimees. 

Samuti väärivad tema sõnul äramärkimist idapiiri ehituse kiirendamine ja tsiviilkaitse arendamine. "Jaani on professionaal, kelle töö ministrina oli kahtlemata sisukas ja hinnatud nii erakonna kui ka valdkonna inimeste poolt. Mõistan tema soovi jätkata seal, kus pooleli jäi ja panustada me riigi julgeolekusse edaspidigi ka poliitikast väljaspool," ütles Ratas.

Kommentaarid puuduvad