Mis toimub? Varro Vooglaid kaebas peaminister Kaja Kallase kohtusse

BNS

Varro ja Kaja
Fotokollaaž: Delfi

Varro Vooglaid ja tema juhitav Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) esitas Harju maakohtule hagi peaminister Kaja Kallase vastu seoses viimase poolt Facebookis tehtud postitusega Vooglaiu kohta.

Vooglaid nõuab Kallaselt ebaõigete andmete ümberlükkamist, kahju tekitava käitumise lõpetamist ja mittevaralise kahju hüvitamist.

Vooglaid ja APTK esitasid hagi kohtule seonduvalt 17. veebruaril Kaja Kallase poolt tema rohkem kui 26 000 jälgijaga Facebooki lehel tehtud ja nii sotsiaalmeedias kui ka tavameedias palju avalikku tähelepanu saanud postitusega. Selles väitis peaminister Kaja Kallas, et Vooglaid on rünnanud Eesti iseseisvust, et Vooglaiu ja SAPTK poolt Toompeal korraldatud meeleavaldusel rünnati Eesti politseid ning et Vabaduse väljakul toimunud meeleavaldusel ründasid korraldajad arste, teadlasi ja meditsiinitöötajaid. 

Lisaks ebaõigete andmete ümberlükkamiseks ja kahju tekitava käitumise lõpetamiseks kohustamisele taotleb Vooglaid kohtult Kallase kohustamist rahalise hüvitise maksmisele kohtu poolt õiglaseks arvatud suuruses, et leevendada põhjendamatu au teotamisega tekitatud ülekohut. Seejuures viidatakse hagiavalduses riigikohtu praktikale, mille kohaselt saab kohaseks pidada rahalist hüvitist, mis täidab ka tulevikus sarnaste rikkumiste ärahoidmise funktsiooni.

Näita 2 kommentaari

Austustvääriv ja julge samm Varro Vooglaiu poolt. Küll võib aga oletada, et kohtuasja ei algatata avaliku huvi puudumisele viidates. Termin “avalik huvi” on juriidilises metakeeles muutunud võluvitsaks või malakaks , sõltuvalt sellest keda on vaja süüdi mõista või keda ei tohi puudutada.

Vasta

Tegelikult on imeks pandav, et Kaja Kallas peale kõiki neid omavoliliselt kehtestatud COVID meetmeid ikka veel ametis on. See ei ole juba ammugi mitte õigusriik, ning olles kunagi tunnistajana ja ka süüdistatavana ise kohtus, võingi kinnitada, et õiglust siin ka sageli siiski ei ole. On vaid emotsioonid mis määravad tulemused. Inimesed on manipuleeritavad, nii samuti kohtunikud, siis veel vähem tohiks nii suurte emotsionaalsete võngetega inimene riiki juhtida. Kallid inimesed, siis on siiski rohkem mõistuse häält tarvis.

Vasta