Markus Villig ettevõtte kahjumist: tegelikult on firma paremal positsioonil kui kunagi varem

Kirjutasime hiljuti, et Bolt Technology OÜ teenis mullu tulusid 512 miljonit eurot ja jäi samal ajal 547,2 miljoni euroga kahjumisse. Markus Villig selgitas, et tegelikult on firma paremal positsioonil kui kunagi varem.

Ettevõtte asutaja Markus Villigu sõnul tuleneb miinus investeeringutest ning tegelikult on firma paremal positsioonil kui kunagi varem.

Bolti käive kasvas eelmisel aastal üle kahe korra, ulatudes üle poole miljardi euroni. Suure kasvu taga olid ka suured investeeringud, mis samas viisid ettevõtte kahjumi varasema 45 miljoni euro pealt rohkem kui 547 miljoni euroni.

Markus Villig võttis miinuse selgitamiseks appi võrdluse klassikalise tööstusfirmaga. Kui tootmisettevõte investeerib tehase ehitamisse sadu miljoneid eurosid, ei kajastu see bilansis kahjumina, rääkis ta. "Kuna meie ehitame tarkvara ja investeerime turundusse, siis raamatupidamislikult seda kajastatakse kui kahjumit, ehkki tegelikult me näeme seda samamoodi investeeringuna, nagu tootmisettevõte näeks tehase ehitamist investeeringuna," ütles Villig. Tema hinnangul ei kajasta raamatupidamislik pilt uue põlvkonna ettevõtete reaalseid investeeringuid kuigi hästi.

Villigu kinnitusel on Bolt tegelikult suures konkurentsis iga aastaga paremal positsioonil: alates 2020. aastast on nad kordades kasvanud, samal ajal kui enamik nende konkurente ei ole koroonaeelsele tasemele tagasi jõudnudki. Nii jõuavad nad tema hinnangul turuliidritele järele. "Sellist kasvu ei tee meiesuurustest ettevõtetest peaaegu keegi," ütles Villig.

Markus Villig kinnitab, et Bolt on tugeval positsioonil ning suur kahjum näitab investeeringuid, millest raamatupidamine tehnoloogiafirmadel head pilti ei anna.

Bolti ametlik kommentaar majandustulemustele on siin: 

Bolti 2021. aasta majandustulemused on ootuspärased ja kooskõlas ettevõtte äristrateegiaga.

Möödunud aastal investeeris Bolt jõuliselt ettevõtte laiendamisse. Käivitasime kaks uut ärisuunda – autorendi teenuse Bolt Drive ja toidukaupade tellimise teenuse Bolt Market. Lisaks laienesime mitmesse uude riiki, näiteks Saksamaale, Norrasse ja Hispaaniasse, ja olemasolevates riikides paljudesse uutesse linnadesse.

Hoolimata COVID-19 jätkuvast levikust suutsime eelmisel aastal väga edukalt kasvada. Bolti töötajate arv suurenes eelmisel aastal pea 1200 inimese võrra. Täna on meil kokku 4000 töötajat ning jätkame värbamist praegugi.

Kommentaarid puuduvad