Peaminister Kaja Kallas NATO tippkohtumiselt: Eesti saavutas ajaloolised otsused

Kaja Kallas
Pilt: Peaministri büroo

Peaminister Kaja Kallas viibis sel nädalal NATO tippkohtumiselt Madriidist, kust tuli mitmeid Eestile väga olulisi otsuseid.

''Eesti on järjepidevalt toonud esile uute tehnoloogiate tähtsust julgeoleku kindlustamisel. Otsustasime luua NATO innovatsioonifondi, mis koos kaitseinnovatsiooni kiirendiga DIANA (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) toetab uute tehnoloogiate arendamist liitlaste kaitsevõime tugevdamisel,'' kirjutab peaminister on Facebooki kontol.

Ja just Eesti koos Ühendkuningriigiga hakkab võõrustama DIANA Euroopa peakontorit - siin hakkab tegutsema üks kiirenditest ja tehnoloogia testimiskeskused.

''Arutasime ka laiemalt NATO ees seisvaid väljakutseid. Peame tegelema kõikidest suundadest tulevate ohtudega ja Eesti toetab igati NATO 360 kraadi lähenemist. Stabiilne NATO lõunanaabrus on ka meie vahetu julgeolekuhuvi. Seda näitab asjaolu, et suurem osa meie sõjalistest missioonidest on just Lähis-Idas ja Aafrikas. Venemaa on meie ühine oht ka lõunas - Venemaa on oma mõjuvõimu Aafrikas kasvatanud ning püüab ära kasutada võimuvaakumit Sahelis. Selliste ohtude leevendamiseks on vaja teha koostööd ELi, Aafrika Liidu ja ÜRO vahel,'' kirjutab Kallas.

''NATO Madridi tippkohtumine on lõppenud ja Eesti saavutas ajaloolised otsused, mille nimel töötasime. Minu tänu kõigile meie ministritele, ametnikele, diplomaatidele ja kaitseväelastele, kes tippkohtumise nimel eriti just viimased neli kuud suure hooga töötanud on,'' märkis Kallas.

Loe täispikka postitust lähemalt siit.

Kommentaarid puuduvad