Idufirma Bolt jäi mullu rohkem kui poole miljardiga kahjumisse

BNS

Bolt
Foto: 123rf

Bolt Technology OÜ teenis mullu tulusid 512 miljonit eurot ja jäi samal ajal 547,2 miljoni euroga kahjumisse, aasta varem teeniti aga 228,9 miljonit eurot tulusid ja 44,9 miljonit eurot kahjumit.

Samas Bolti juhtkonna hinnangul oli 2021. aasta ettevõtte jaoks silmapaistev. Tulud kasvasid aastaga 126 protsenti, kusjuures kõik kolm ärivaldkonda – sõiduteenus, valmistoidu ja toidukaupade kohaletoimetamine ning renditeenused – näitasid kolmekohalist kasvu, hoolimata COVID-19 mõjust, selgub majandusaasta tegevusaruandest.

Jätkati kiiret laienemist, tegutsedes aasta jooksul enam kui 400 linnas ja rohkem kui 45 riigis. Lisaks geograafilise kohaloleku laiendamisele lisas ettevõte oma tooteportfelli uusi teenuseid, näiteks lühiajalise autorendi teenus Bolt Drive ja toidukaupade kohaletoimetamise teenus Bolt Market, ning pakub nüüdseks kokku viit teenust.

Bolti öötajate arv kasvas 2021. aasta jooksul 1798-lt 3003-ni ning tänavu on kavas meeskonda veelgi suurendada. Ettevõtte töötajate seas olli aasta lõpu seisuga 95 rahvusest inimesi ja 38 protsenti töötajatest olid naised. Bolti tööjõukulud kasvasid mullu 63 miljonilt eurolt 115,2 miljoni euroni. 

2022. aastal kavatseb ettevõte jätkata kõigi kolme valdkonna kiiret laiendamist nii olemasolevatel kui ka uutel turgudel. Kavatsetakse jätkata investeeringuid tootearendusse, lisades uusi funktsioone. Selle aasta esimeste kuude jooksul on Bolti ärimahud jätkanud ettevõtte sõnul tugevat kasvu ning saavutanud uusi rekordtasemeid.

Arvestades kasvu- ja investeerimisplaane, ei kavatse Bolt ähiajal dividende maksta ning ei ole seda ka varem teinud. 

Bolt Technology OÜ on Bolti kaubamärgi all tegutsev mobiilirakendus, mis pakub sõiduteenust, elektriliste tõukerataste, jalgrataste ja autorenti ning valmistoidu ja toidukaupade kohaletoimetamise teenuseid peamiselt Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas. Bolti asutas 2013. aastal Markus Villig, kellele kuulub praegu 17,05-protsendide osalus ettevõttes.

Kontserni kuulus 2021. aasta 31. detsembri seisuga 48 ettevõtet. Kontserni lõplik emaettevõtja on Bolt Technology OÜ. Bolt Technology OÜ on Bolti rakendustega seotud intellektuaalomandi juriidiline omanik. Suurema osa sellest intellektuaalomandiga seotud teadus- ja arendustegevusest viib Eestis läbi Bolt Technology OÜ, mis vastutab peamiselt ka Bolti teadus- ja arendustegevuse juhtimise eest. 

Kommentaarid puuduvad