Kas elu läheb paremaks? Vaata, millised kokkulepped ja plaanid on uuel valitsusliidul

BNS

kaja

Reedel selgus, et uus valitsusliit on moodustunud. Tänase jooksul peaks selguma, kes võtab millise ministri koha ning millised plaanid ja kokkulepped on uuel valitsusel.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles esmaspäeval Postimehele, et uue valitsusliidu plaan on maksta hüvitist eratarbijaile, kes kasutavad maagaasi, kaugkütet ja elektrit.

Seeder märkis, et koalitsioonileppe järgi saavad elektri kodutarbijad hüvitist 50 eurot megavatt-tunni eest ajavahemikul 1. oktoobrist kuni 1. aprillini.

Samal ajavahemikul hüvitab valitsus kaugkütte kasutajaile selle osa hinnast, mis ületab 80 eurot megavatt-tunni eest. Piirhinda ületavast osast hüvitatakse 80 protsenti. Näiteks, kui kaugkütte hind on 100 eurot megavatt-tund, siis hüvitamisele läheb 20 eurot miinus 20 protsenti. Ehk inimene peab maksma 84 eurot megavatt-tund. Sellele lisandub käibemaks.

Sama hinnalagi tuleb ka maagaasi kasutavaile kodutarbijaile. Maagaasi kasutajaile tuleb mahupiir. Elektri ja kaugkütte tarbijail mahupiiri ei ole.

Küttepuude hinnatõusu pole valitsusel kavas hüvitada.

Tulumaksuvaba miinimumi tõstetakse 654 euroni.

Lapsetoetuse tõuseb 80 euroni, üksikvanema toetuse tõus 80 euroni ja peretoetuse tõus 600 euroni.

Kõrghariduse täiendav rahastamine 2022. aastal on summas 10 miljonit eurot. Kõrghariduse rahastamise kasv 15 protsenti aastas toob 2023. aastal kulu ligikaudu 25 miljonit eurot ning eelarvemõju 17,6 miljonit eurot.

Uudis on täienemisel!

Kommentaarid puuduvad