Ülevaade: vaata, kuidas jaotuvad ministrikohad uues valitsuses

BNS

Valitsus
Foto: Margus Pahv/Ekspress Meedia

Reformierakond, Isamaa ja SDE jaotasid ministrikohad võrdselt - kõigile viis. Näiteks uus siseminister tuleb sotside ridadest, välisminister aga Isamaast.

Erakond Isamaa võtab valitsuses enda kanda välisministri, haridus- ja teadusministri, justiitsministri, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ja riigihaldusministri portfellid.

Ühtlasi leppisid osapooled kokku, et Isamaale läheb Riigikogu esimese aseesimehe koht ning Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni, rahanduskomisjoni, keskkonnakomisjoni ja maaelukomisjoni esimeeste kohad.

Pühapäeval sõlmitud kokkuleppe järgi saab Reformierakond moodustatavas valitsuskoalitsioonis peaministri, rahandusministri, kaitseministri, sotsiaalkaitseministri ja maaeluministri ametikohad.

"Leppisime eile partneritega kokku positsioonide jaotuse uues valitsuskoalitsioonis, mis aitab Eestil tänasest keerulisest julgeolekuolukorrast välja tulla ja koalitsioonilepingus kokkulepitu ellu viia. Minu jaoks on tähtis, et kõik kolm koalitsioonipartnerit oleksid saadud positsioonidega rahul ja selle me laias laastus saavutasime," ütles Reformierakonna juht Kaja Kallas.

Reformierakond nimetab riigikogu kultuurikomisjoni, majanduskomisjoni, väliskomisjoni, julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni ja eestikeelse hariduse probleemkomisjoni esimehe kandidaadid.

Sotsid said endale siseministri ametikoha, lisaks ka kultuuriministri, majandusministri, keskkonnaministri ning tervise- ja tööministri ametikohad.

Kes täpselt ministriteks saavad, pole parteid seni avaldanud.

On selge, et peaministrina jätkab Reformierakonna juht Kaja Kallas. Ta märkis äsja meediale läkitatud teates, et tema jaoks on tähtis, et kõik kolm koalitsioonipartnerit oleksid saadud positsioonidega rahul. „Selle me laias laastus saavutasime.“

Kommentaarid puuduvad