MM-i finaali jõudnud Rasmus Mägi: sellest tuleb teistsugune jooks

BNS

rasmus mägi
Foto: Andrus Putting

Rasmus Mägi pääses Oregoni MM-i poolfinaalis aegade võrdluses 400 meetri tõkkejooksus kaheksa parema hulka.

Kahte olümpiafinaali murdnud eestlane polnud eelneval neljal MM-il eelvõistluste kadalippu läbinud. 2019. aastal Dohas jäi ta esimesena finaalist välja, nüüd läks täpselt vastupidi, kirjutab Postimees. 

Teises eeljooksus rajale tulnud Mägi esitused on tänavu olnud reeglina sujuvad ja niiöelda kerged. Nüüd oli rohkem kangutamist. Kaks kibedat konkurenti, Alison dos Santos ja Trevor Bassitt tulidki lõpusirgele esimestena. Meie mees üritas, ent järele ei jõudnud.

Finišikell lõi Mägile kinni 48,40 peal. Muide, see on tema läbi aegade neljas-viies tulemus. Ent tuli leppida kolmanda kohaga ja jääda ootama aegade võrdlust. Lootust andis, et esimene jooks oli oluliselt aeglasem. Viimasest pundist pidanuks teda seega edestama neli meest.
«Kusjuures kuni Warholmi finišeerimiseni polnudki kõige närvilisem, ent prantslane [Wilfried Happio] väheke üllatas. Aga pigem julgesin loota, et selle ajaga pääseb sisse. Jooksude koostatusest oli paberil – jälle – näha, et esimene tuleb kõige lahjem,» kirjeldas Mägi ärevaid hetki.

Viimases jooksus oligi lisaks kahele otse edasipääsejale Karsten Warholmile (48,00) ja Happiole (48,14) üks kiirem sportlane, Khallifah Rosser (48,34), ent mitte teine. Esimesena jäi joone alla Kemar Mowatt (48,59), kes kaotas Mägile 19 sajandikuga.

«Tänane on möödas. Poolfinaalid kipuvad olema kõige ebameeldivamad. Koht kohaks. Finaal tuleb teistmoodi jooks, seal on hammustada küll,» märkis Eesti rekordimees.

«Esimesele tõkkele põrutasin põlvega natuke sisse. Täna oli pisut tuulisem tagasirge, mis on siin Eugene'is kõige ebameeldivam osa. Reeglina tulebki siin tagasirgel vastutuulde joosta. Tagakurvis ka unustasin paar asja ära, millele keskenduda,» harutas Mägi jooksu pulkadeks.

Ta sattus kõrvuti viiendal rajal jooksnud suurfavoriidi dos Santosega. Reeglina enda tegemistele keskenduv Mägi lasi end veidi rivist välja lüüa. Brasiillane oli 47,85-ga ka poolfinaalide kiireim.

«Kahe otsaga asi. Ühest küljest hea, kui kiire mees on ees. Teisalt ei tahtnud liiga dos Santose rütmis olla. Siis jäigi olek kuidagi kahevahel. Mitte päris endale keskendunud jooks, sama ei vaadanud üleliia ka konkurenti. Parandamisruumi on,» märkis ta. 

Kommentaarid puuduvad