Värske kaitseminister Pevkur: selleks, et Eesti oleks vaba ja kaitstud, peame kõik riigikaitsesse ühiselt panustama

Hanno Pevkur
Foto: kaader videost

Seitsmeste uudiste stuudios käis külas värskelt ametisse astunud kaitseminister Hanno Pevkur, kes avas ministriks saamise tagamaid ning rääkis muuhulgas ka sellest, millised on edasised plaanid Eesti riigikaitse arendamisel.

Varasemalt on Pevkur olnud erinevate valitsuskoalitsioonide juures nii sotsiaalministri, justiitsministri, kui ka siseministri rollides. Pevkur avas enda kaitseministriks saamise asjaolusid ning selgitas: "Kui vaadata kaitseministeeriumi ülesandeid, vastutamaks ka laiapindse riigikaitse eest, siis laiapindne riigikaitse on kõik, mis meie ümber on. Meie inimesed peavad teadma, mida teha hädaolukordades, kriisiolukordades. Kaitseministeeriumi väga tihe koostööpartner on siseministeerium ja väga paljud teised ministeeriumid." Pevkur kinnitas samuti, et kaitsevaldkond pole talle võõras. 

Pevkur lisas: "Ministri ülesanne on ministeeriumit juhtida ja olla vastutav selle eest, et ka ühiselt kokkulepitud asjad koalitsioonileppes saaksid täidetud. Ja kui vaatame neid väljakutseid, mis Eestis praegu suures julgeolekukriisis on, siis need on väga suured." 

Millised on uue ministri edasised plaanid kaitsevaldkonna arendamiseks, vaata lähemalt juba videost! 

Kommentaarid puuduvad