TÄNAVAKÜSITLUS | Turistid Eesti hindadest: 50 euroga elan kodumaal ära kaks nädalat

Joonatan Pärn

Kaader videost
Foto: kaader videost

Hoogne tarbijahindade tõus on jätkumas kogu Euroopas. Seejuures tõusevad Eurostati andmetel hinnad kõige kiiremini Balti riikides. Eestis oli inflatsioon juuli alguses koguni euroala kõrgeim. Uurisime Eestit külastavatelt turistidelt, mida arvavad nemad siinsetest hindadest!

Viru tänaval jalutav härra räägib, et Eestis on hinnad peaagu samasugused nagu Soomes. "Hinnad on natuke odavamad, kuid peaaegu samasugused kui Soomes. Võrreldes eelmise aastaga on hinnad siiski natuke tõusnud," selgitab ta. 

Prantsusmaalt pärit noormees sõnab: "Kui oled vanalinnas, siis on (toidu)hinnad küllaltki kõrged, kuid veidike eemal on hinnad palju paremad. Sama kehtib ka jookide puhul."

Šotimaalt pärit härra selgitab, et hinnad on peaaegu samasugused nagu tema kodumaal. "Kesklinnas umbes 5 naela (5,9 eurot) õlle eest ja 15 eurot pearoa eest tundub mõistlik hind. Selliste hindadega oleme harjunud ka kodus, nii et pole midagi liiga hullu. Šotimaal on samuti hinnad viimasel ajal tõusnud. Ilmselt sama on juhtunud ka siin," räägib ta.

Kuidas tajuvad turistid hinnatõusu ning kas nende kodumaal on hinnatase kõrgem või madalam, kui Eestis, vaata täpsemalt juba videost!

Näita 4 kommentaari

Järgmine kord palun küsige nende käest ka nende sissetuleku kohta :(

Vasta

Teadmata jäi, mis riigis elab 50 euroga kaks nädalat ära. Reporter vist ei julgenud küsida.

Vasta

Tore oleks tõesti teada kui palju raha saavad kuus. Ainult hindade võrdlemine ei anna mingit ülevaadet.

Vasta

Hinnad ja üürikorterite maksud ja üürid tõusevad . Äkki tõstaks siis ka palkasid palun . Ma ei taha isegi ette kujutada kuidas üksikud emad oma lastega ära elavad selliste hindade tõusu kordadel . Lapsed juu tegelikult vajvad palju asju ning ka ettearvamatuid olukordi nagu nt haigestumised ( rohtude ostmised ? tuleb ka juurde arvestada .

Vasta