KUULEKAIMA KOERA TIITEL MÄNGUS! Politseimuuseumi õuel stardib laupäeval koerteralli

BNS

Koer
Foto: 123rf.com

Sel laupäeval kell 11 saavad koerad end Politseimuuseumi kuuleka koera päeva raames proovile panna rallikuulekuse koeraspordialal, vahendab BNS.

Rallikuulekus on koeraspordiala, mis on kombineeritud agility'st ehk takistustest koosnevast võistlusrajast, koeratantsust ning kuulekusest. Rallikuulekus sobib kõikidele tõugudele ja segaverelistele, eriti neile omanikele, kellel ei ole piisavalt motivatsiooni õppida tehnilist kuulekust või kui koer ei ole tõu või iseloomu poolest kõige parem pealehakkaja. Erinevalt teistest koeraspordialadest on rallikuulekuse reeglites selgelt kirjas, et osaleda saavad ka puudega inimesed, olenemata sellest, millist abivahendit puudega inimene kasutab. 

Ala nimi on pärit inglisekeelsest sõnast Rally Obedience, sest koeraspordiala on pärit USA-st. Rallikuulekus hakkas populaarsust koguma 2018. aastal, esimesed võistlused korraldati 2019. aastal. Kõige rohkem harrastatakse rallikuulekust Tallinnas, aga ka Tartus, Pärnus, Keilas ja Raplamaal. Rakvere Koeraspordi Klubi alustas rallikuulekuse treeningutega alates 2022. aasta kevadest. 

MTÜ Rakvere Koeraspordi Klubi juht Kristi Murel märkis, et kokkuvõtvalt saab ala kirjeldada kui jõukohast koeraspordiala kõikidele, kes soovivad lõbusamal moel kuulekust harrastada. "Kuuleka koera päeval näevad osalejad ära, mida rallikuulekus endast kujutab. Iseseisvalt saab üht-teist uurida ja õppida,” lisas Murel.

Rallikuulekusel saab osaleda kuuleka koera päeval Eesti Politseimuuseumis laupäeval kell 11. Toimub koertenäitus ning valitakse kuulekaim koer. Kohale võib tulla oma koeraga ja registreerida end e-posti aadressil [email protected] või telefonil 5229397. Võimalik on registreerida ka kohapeal vahetult enne üritust.

Kommentaarid puuduvad