Läheb lahti: EKRE on valmis korraldama massimeeleavaldusi elektrihinna vastu

BNS

Martin Helme
Foto: Jaanus Lensment

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) leiab, et olukorras, kus elektri hind on kordades kavanud, peab valitsus otsustavalt sekkuma elektriturgu, vastasel korral on EKRE valmis alustama kodanikuallumatuse korraldamist. 

EKRE väitel ei ole eelmine Reformierakonna ja Keskerakonna valitsus ega praegune sotsiaaldemokraatide ja Isamaaga tehtud Kaja Kallase valitsus suutnud ega tahtnud astuda vajalikke samme inimestele ja ettevõtetele odava elektri tagamiseks. "Selle asemel näeme, kuidas valitsus ja valitsusele kuuluvad monopolid on läinud ühiskonna vaeseks kurnamise teed ja korjavad elektriarvete kaudu eraisikutelt ja ettevõtetelt kokku enneolematult suurt raha. Tänase valitsuse sõnumid ning Eleringi ja Eesti Energia käitumine näitavad, et Kaja Kallase valitsus kas ei taha või ei suuda võtta midagi ette sotsiaalse ja majandusliku krahhi vältimiseks," leiab EKRE. 

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatus nõuab kategooriliselt, et valitsus peab viivitamatult astuma vajalikud sammud elektri hinna toomiseks tootmiskuluga põhjendatud tasemele. "Valitsusel ei ole mõtet rääkida börsi toimimisest, kui hinnavahe Eesti ja Soome vahel on niinimetatud turul juba mitme tuhande kordne. Samuti ei ole mõtet rääkida tootmise puudujäägist, sest kergesti on võimalik tuvastada, et puudujääki ei ole või eksisteerib see monopolide poolt kunstlikult tekitatuna, et hinnaga manipuleerida," märgib EKRE.

Valitsuserakonnad, aga ennekõike peaminister Kaja Kallas, majandusminister Riina Sikkut, rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ja ettevõtlusminister Kristjan Järvan vastutavad EKRE hinnangul selle eest, et hoida Eestis ära massilist ettevõtete pankrotti, tööpuuduse kasvu ja kodudes surnuks külmumist. "Kui tänane valitsus ei suuda viivitamatult elektri hinda alla tuua, puudub tal õigus jätkata. Hoovad hinna langetamiseks on olemas – lahkuda CO2 kaubandusüsteemist ja Nordpoolist või börsile jäädes müüa riigi sees elektrit börsivälise fikseeritud hinnaga," leiab EKRE.

Valitsuse jätkuva tegevusetuse korral on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond valmis alustama kodanikuallumatuse ja massimeeleavaldusete korraldamist, et survestada rahvast vaesusesse tüürivat valitsust ametist tagasi astuma. 

Näita 7 kommentaari

On aeg!

Vasta

Kõigepealt tuleb välja selgitada börsispekulandid ja need pätid,kes neid kõrgeid hindu ära kasutavad.SIIS SAAME VÕIDELDA PÕHJUSE,MITTE TAGAJÄRGEDEGD.KUID SEE VALITSUS SAAB IMSELT ENERGIABANDEL ARVESTATAVA NOOSI.NII,ET PROMLEELAHENDUS ON VALITSUS MAVAHETUS.NUIDU HAKKAVAD KERKIMA OKASTRAATAIAD KLASSIDE VAHELE.

Vasta

Ammu juba aeg,aga et see ei jääks ainult jutuks.Jõudu!Tubli EKRE !

Vasta

Tundub et muud ei jäägi enam üle kui ülestõus

Vasta

Jah, nii see kahjuks kujuneb, sest kõigepealt ämbriga võetakse ja siis jagatakse seda näpuotsaga “heategijatena” toetusena tagasi?!!!!
Muidu jäämegi almustest ja toetustest sõltuvateks kerjusteks!

Vasta

hr Helmel igati õigus. Praegune illegaalne valitsus ei tee ega tahagi teha midagi, mis rahva elu pisutki kergendaks. See pole mingi valitsus, vaid pätibande.

Vasta

Õige vikatid ja hangud kätte ja toompeale

Vasta