Välisministeerium kavatseb lõpetada töösuhte kriminaalses joobes autoroolist tabatud Indrek Tarandiga

BNS

Indrek Tarand
Foto: Rauno Volmar / Delfi

Endine Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand, kes pidi alustama 1. augustist suursaatkonna asejuhina tööd Valgevene pealinnas Minskis, viidi ööl vastu kolmapäeva Tallinnas politseiautoga välisministeeriumi hoone juurest ära.
Välisministeeriumi sõnul alustatakse Indrek Tarandi juhtumi osas sisemenetlust ning töösuhe mehega plaanitakse lõpetada, kirjutab Postimees.

Kella 1.30 ajal öösel jäi välisministeeriumi juures silma, et Indrek Tarand üritas oma autoga ministeeriumi parklast väljuda, kuid turvamees ilmselt tõkkepuud ei avanud. Kohale saabus kaks politsei ekipaaži, Indrek Tarand paigutati politseiautosse ning toimetati jaoskonda, vahendas Postimees.

PPA kinnitas Postimehele, et kella 1.30 ajal kontrollisid politseinikud kesklinnas Islandi väljakul joobekahtlusega sõidukijuhti. "58-aastasel mehel tuvastati kriminaalne joove, ta kõrvaldati juhtimiselt ja peeti kinni," ütles PPA pressiesindaja. 

Igasugune seaduse rikkumine, sealhulgas joobes juhtimine on välisministeeriumi hinnangul lubamatu ning sobimatu käitumine. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja menetluse käigus. "Välisministeeriumi töötaja peab olema seadusekuulelik ning käituma väärikalt nii teenistuses olles kui ka väljaspool teenistust, sealhulgas hoiduma tegevusest, mis diskrediteeriks teda ametnikuna või kahjustaks ametiasutuse mainet. Teenistujaga seetõttu töösuhet jätkata ei saa," rääkis Postimehele välisministeeriumi meedianõunik Sarah Adamson.

Näiteks 2002. aastal pidi Tarand kantslerikohast loobuma joobes juhtimise pärast, sest ta tabati 2002. aasta juunis 1,07-promillise joobega autoroolist.

Näita 3 kommentaari

Ei tahtnud vist Valgevenesse minna, kes tahaks

Vasta

Kui isiklikult pole Valgevene juhtkonda staga pildunud, siis peaks kõik hästi olema. Võrreldes Venemaa ja eriti Ukrainaga a on Valgevene täitsa OK koht isegi praegusel pineval ajal. Mehel on teha mehe töö ja vaevalt Inc vedelaks lõi…

Vasta

Ta ei jõudnud veel sõita. Väike viga ju

Vasta