TÖÖ KÄIB! Eesti Energia valmistub sügistalviste toetusmeetmete rakendamiseks 

BNS

Eesti energia
Foto: Ilmar Saabas / Ekspress Meedia

Eesti Energia teeb ettevalmistusi tuleva küttehooaja toetusmeetmeteks, kusjuures lisaks 1. oktoobrist kuni 31. märtsini kehtivale energiatoetusele töötab valitsus välja ka elektri universaalteenust, ent selle üksikasjad pole veel Eesti Energiale teada, vahendab BNS.

Eesti Energia juhatuse liikme Agnes Roosi sõnul pöörduvad kliendid ettevõtte poole universaalteenuse detailide küsimustega. "Kahjuks ei oska me klientide küsimustele veel vastata, kuna universaalteenuse sisu väljatöötamine valitsuse tasemel alles käib. Teame vaid valitsuse ootust, et hakkame universaalteenust turule pakkuma 1. oktoobrist," märkis ta pressiteates.

Eesti Energia hinnangul ei pruugi planeeritav universaalteenus kehtivast elektrilepingust automaatselt parem olla ning soovitab igal kliendil enne universaalteenusega liitumist oma olemasoleva lepingu tingimused üle vaadata. Kontserni hinnangul läheb suur osa tarbijaid talvele vastu tõenäoliselt odavama fikseeritud hinnaga, kui seda pakub universaalteenus. 

Riiklikest toetusmeetmetest on ettevõtte vaates eelmise sügistalve näitel aga kasu. "Hea meel on näha, et tänavu saavad taas ühesuguse hinnakompensatsiooni kõik elektri ja gaasi kodutarbijad sõltumata nende lepingust," ütles Roos. Ta selgitas, et tänase teadmise põhjal on elektrihüvitis 5 senti kilovatt-tunni eest ja gaasi kodutarbijatele hüvitatakse 80 protsenti hinnast, mis rohkem kui 8 senti kilovatt-tunni eest. "Energiatoetused kajastuvad juba novembrikuus postkasti jõudval oktoobrikuu arvel ning selleks ei pea klient ise eraldi midagi tegema," täpsustas Roos.

Kommentaarid puuduvad