Tallinna uueks abilinnapeaks sai Tanel Kiik

BNS

Tanel Kiik
Foto: Jaanus Lensment/Delfi

Tallinna volikogu kinnitas neljapäeval pealinna uueks abilinnapeaks keskerakondlase Tanel Kiige, kes hakkab vastutama Tallinna linnavara ja transpordikorralduse eest.

Reedel abilinnapeana tööd alustav Kiik ütles, et lubab abilinnapeana töötada kogu pealinna ühtlase ja läbimõeldud arengu nimel nii transpordivaldkonnas, linnavara haldamisel kui ka linnaelanike heaolu ja elukeskkonna parandamisel, teatas volikogu pressiesindaja.

"Pean ainuõigeks soodustada erinevate liikumisviiside arengut, et linnakeskkond oleks ühtviisi roheline ning mugav ja turvaline nii jalakäijatele, kergliiklejatele, ühistranspordi kasutajatele kui autojuhtidele,“ rääkis Kiik.

Volikogu esimees Jevgeni Ossinovski soovis värskele abilinnapeale jõudu uues ametis. "Ootan uuelt abilinnapealt strateegilist nägemust liikuvuse arendamisel lähima kümnendi jooksul,“ ütles Ossinovski. "Vastavalt rahvusvahelistele kokkulepetele ja Tallinna enda kliimakavale peavad transpordiheitmed kiiresti langema ning autostumine vähenema. Selleks peame ehitama uusi trammiteid, uuendama liinivõrku ja muul viisil soodustama autovaba liikuvust.“

Tanel Kiik võtab ameti üle Andrei Novikovilt, kelle viimane tööpäev oli 12. augustil.

Kommentaarid puuduvad