Operatsioonid küünlavalgel? Kuressaare haigla värske elektriarve võtab sõnatuks

Kuressaare haigla
Foto: Kuressaare Haigla/Facebook

Kuressaare haigla jagas Facebookis möödunud aasta ja tänavust elektriarvet ning see on lausa šokeeriv - tõus on olnud märkimisväärne. Mida tähendab see haigla edasise töö jaoks?

Kui mullu pidi Kuressaare Haigla augustis tarbitud elektri eest välja käima 17 040 eurot, siis tänavu oli augustikuu elektriarve 55 947 eurot. "Kasv 328 protsenti. Eduga edasi!" kirjutab haigla Facebooki postituses. 

Kuressaare Haigla selgitas kommentaariumis, et nad sõltuvad riigihangetest, mis on siduvad ja fikseeritud paketid lõppevad ning ei lahenda juurprobleemi. 

Järgmisel päeval võttis Facebookis sõna ka Kuressaare Haigla juht Märt Kõlli, kes tõdes, et haigla kulutused elektrienergiale olid augustis oodatult rekordilised.

"Küsitakse, kuidas haiglad hakkama saavad. Vastuseks on see, et nagu kodumajapidamised ja muud ettevõtted. Ehk siis investeeringud tuleb edasi lükata, mittevajalikud ostud lõpetada, töötajate töötingimuste parandamine ja palgatõusud külmutada, partnerite arved maksta viivitusega, lunida toetusi, võtta laenu (kui keegi siis veel midagi annab) ja kõige mustema stsenaariumi puhul - minna pankrotti," kirjutab Kõlli.

"Üldistatult ei pea me rääkima, kuidas haiglad hakkama saavad ja kas operatsioone tehakse küünlavalgel. Küsimus on kogu meie elanikkonnas ja lõppeks ka tööhõives. Iga energiasisendi kulukuse tõttu kaotatud töökoht tähendab inimest, kes liigub toetustele, ei tarbi, ei maksa vajalikke makse ja kogu tervikus on vähem rahalist energiat. Liigume väga ohtlikul kursil."

Kommentaarid puuduvad