VAU! Kallinevad hinnad toovad lätlased Eestisse toitu ostma

BNS

Ikla
Foto: Ago Tammik / Delfi

A1000 Market odavpoodide keti Valga poe juhataja Kätlin Künnapuu sõnul on viimaste kuudega osad tooted kallinenud Lätis isegi rohkem kui Eestis, mistõttu on lõunanaabrid hakanud siin märksa enam ostureisidel käima, vahendab BNS.

Künnapuu kinnitusel oli aasta tagasi kümnest Valga poe külastajast keskmiselt kolm lätlased. "Viimase kolme-nelja kuuga on see aga hüppeliselt kasvanud ning praegu on kümnest külastajast seitse lätlased," märkis ta pressiteates.

Valga poe juhataja selgitas, et Lätis on näiteks siinsetest juba kallimad kohv, piimatooted, leib-sai ja osad tööstuskaubad nagu puhastusvahendid või tualettpaber, mida käiakse siin ostmas. "Eesti kõrgemate maksude tõttu on alkohol üle piiri endiselt soodsam ja seda pigem siit kaasa ei osteta," lisas Künnapuu.

Lätlased sõidavad Eestisse suuremaid sisseoste tegema peamiselt nädalavahetusel ning A1000 Marketi Valga poe käive on selle tulemusena viimaste kuudega kolmandiku võrra kasvanud. Poe juhataja sõnul satuvad Läti ostjad ka teistesse Lõuna-Eesti poodidesse Võrus ja Pärnus senisest rohkem.

Kommentaarid puuduvad