Noor Eesti kokk läheb maailmameistrivõistlustele: tuleb valmistada kook, aga ahju kasutada pole lubatud

Seitsmesed uudised

Maria Rezev on noor kokk, kes sõidab oktoobri lõpus Eestit esindama WorldSkillsile ehk maailma noorte kokkade kutsemeisterlikkuse võistlusele Šveitsis. Rezev rääkis "Seitsmestele uudistele", mida sellisel võistlusel hinnatakse ning tõestust sai fakt, et kokanduses hea tulemuse saavutamine ei seisne ainult toidu maitses.

Maria Rezev on Pärnumaa Kutsehariduskeskuse neiu, kes on oma kutsumuseks ja ametiks valinud kokanduse. "Minu jaoks on kokandus hästi loominguline valdkond. Eriti just see, mis puudutab toidu serveerimist ja selle kaunistamist," räägib Rezev.

"Arvan, et kõige raskemad on sellised pisidetailid, mis nõuavad keskendumist. Kui on väike närv sees ja käsi hakkab värisema, pead suutma rahulikult need pisidetailid ikka ära teha," selgitab Rezev.

Kuidas võistlusel kokkasid hinnatakse ning milliseid katsumusi tuleb võitmiseks läbida, vaata täpsemalt juba päises olevast videost!

Kommentaarid puuduvad