Kaja Kallas süüdistustest Mihkelsoni suunas: hoiduge ennatlikest järeldustest

BNS

kaja kallas

Peaminister Kaja Kallas ütles erakonnakaaslase ja riigikogu liikme Marko Mihkelsoni suhtes meedias tõstatatud lapse kohatu pildistamise süüdistusi kommentaarides, et tegu on kahetsusväärse juhtumiga, mis riivab tugevalt inimeste eraelu, ning seega tuleks hoiduda ennatlikest järeldustest.

"Mina sain juhtunust teada siis, kui moodustasin valitsust," kirjutas peaminister ja Reformierakonna esimees Kaja Kallas reedel sotsiaalmeedias. "Ma saan tugineda sellele, et juhtunuga on tegelenud politsei ja ka lastekaitse. Marko Mihkelsoni suhtes ei ole alustatud ühtegi uurimist ning selle juhtumi taustal on väga keeruline vaidlus ja konfliktsed suhted laste vanemate vahel."

Kaja Kallase sõnul on kõige tähtsam selles olukorras kaitsta laste eraelu puutumatust. "Tegu on kahetsusväärse juhtumiga, mis riivab tugevalt inimeste eraelu, ning seega tuleks hoiduda ennatlikest järeldustest ning poliitilisest kättemaksuhimust," märkis peaminister.

Postimees kirjutas neljapäeva õhtul, et riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson tegi lapseealisest alasti või napis riietuses pilte, kuid asjaga tegelenud ametite hinnangul ei valmistanud ta lapsest tahtlikult erootilist või pornograafilist teost.

Riigikogu liikme Marko Mihkelsoni sõnul on talle meedias süüks pandavat lapseealise väidetavalt kohatut pildistamist kontrollinud nii politsei kui lastekaitse ning kõik kahtlused on kummutatud.

"Poliitiku ja endise ajakirjanikuna oman paksu nahka ning tean hästi avaliku ametiga kaasevat mudaloopimist, aga ka vastutust. Nii nagu kolme aasta jooksul on tõde võitnud, nii saab see olema ka nüüd," kirjutas Mihkelson sotsiaalmeedias pärast seda, kui Postimees oli neljapäeva õhtul avaldanud loo "Riigikogu liige jäi vahele lapseealisest kohatute piltide tegemisega".

"Lugu ise puudutab sassis peresuhteid selle kõige räpasemas vormis ja motivaatoriks võitlus laste hooldusõiguse üle. Materjalide süstemaatilise meediasse pakkumise taga on laste isa ja tema tänane elukaaslane," kirjutas Mihkelson.

"Hooldusõigusvaidlus, mis kestis isa kaebuste tõttu riigikohtuni, lõppes ema võiduga ja isa soov emalt lapsi ära võtta ei läinud läbi," lisas ta.

Mihkelsoni sõnul pole ta siiani avalikult lugu kommenteerinud laste kaitsmise eesmärgil.

"Olen ennekõike laste kaitsmise eesmärgil seni hoidunud omapoolsest igasugusest avalikust kaitsest, kuid pidanud viimase kolme aasta jooksul lugu põhjalikult selgitama lugematu hulk kordi. Seejuures on neid fotosid hinnanud ka pädevad ametkonnad ning õiguserikkumisi pole leitud. Olen loobunud ka oma õigusnõustajate soovitusest pöörduda ise politseisse, et teise poole suhtes alustada menetlust sõnumisaladuse rikkumise asjus."

Mihkelsoni sõnul on ta toimunust teavitanud ka Reformierakonna juhtkonda. "Seetõttu ei saa rääkida julgeolekuriskist või võimalusest mind minu tööalases tegevuses mõjutada," lisas ta.

Kommentaarid puuduvad