Eesti Energia kaks korda suurenenud müügitulust: suurem osa investeeringutest läheb uutesse tootmisseadmetesse

Eesti Energia müügitulu on võrreldes mullusega suurenenud kaks korda ning ulatub 657 miljoni euroni. Põhiline osa tulust tuli elektrimüügist ehk kõigi eestlaste taskust. "Seitsmesed uudised" käisid uurimas, mida Eesti Energia hiigeltuluga peale hakkab!

Eesti Energia peadirektor Hando Sutter selgitab, et suurem osa investeeringutest läheb uutesse tootmisseadmetesse. "See võiks olla tarbijatele meie poolt selline rahustav sõnum. Täna on universaalteenus, mis on mõeldud siia talve kindlust andma, aga ta on ikkagi kallis. Kui investeerime piisavalt uutesse tootmisvõimsustesse, siis see annab usku, et tulevikus on elektrihinnad ka mõistlikud," räägib Sutter.

Investeeringud tehakse erinevatesse seadmetesse ning läbi Enefit Greeni tuule- ja päikeseparkidesse. Suur osa arendustest peaks käiku minema juba järgmisel kevadel. Seega peaksid need järjest juurde tootma odavamat elektrit. 

Millal on oodata elektrihindade stabiliseerumist ja kuidas on kõrgete energiahindade tingimustes talveks valmis Euroopa Liit, vaata täpsemalt juba videost!

Kommentaarid puuduvad