Marko Mihkelson astub tagasi riigikogu väliskomisjoni esimehe kohalt

BNS

Marko Mihkelson
Marko Mihkelson. Foto: Scanpix

Laste kohatus pildistamises süüdistatud Marko Mihkelson otsustas lahkuda riigikogu väliskomisjoni esimehe kohalt, vahendab BNS.

"Kuigi minu ja mu pere vastane avalik rünnak on ebaõiglane ja alatu, otsustasin väliskomisjoni töörahu huvides esimehe kohalt tagasi astuda," kirjutas Mihkelson esmaspäeval sotsiaalmeedias. Ta lisas, et Eesti vajab praegu sisepoliitiliselt kokkuhoidvat ja julgeolekule keskenduvat välispoliitikat.

"Pühendan lähiajal rohkem tähelepanu oma perele. Ma tänan neid sadu inimesi, kes viimastel päevadel on saatnud meile toetavaid kirju ja sõnumeid. See on aidanud meil perena tugevad olla. Ma ei kavatse loobuda Eesti välis- ja julgeolekupoliitikas osalemisest ning kandideerin kevadistel riigikogu valimistel Harju- ja Raplamaal," kirjutas Reformierakonda kuuluv Mihkelson.

Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev märkis, et mõistab Mihkelsoni otsust mitte poliitilises sopaloopimises osaleda ja oma pere kaitsta. "See on riigimehelik samm. Marko Mihkelson on aastete jooksul Eesti välis- ja kaitsepoliitika arengusse panustanud ja teeb seda kindlasti ka tulevikus," ütles ta üartei pressiesindaja teatel.

Kommentaarid puuduvad