Eesti valmistub uueks sõjapõgenike laineks: valmisolek tundub olevat paberi peal hea

Seitsmesed uudised

Eile arutati Riigikogus selle üle, milline on olukord seoses Eestisse saabunud sõjapõgenikega. "Seitsmesed uudised" uurisid, kuidas läheb Eestisse saabunud ukrainlastel kohalikul tööturul ning kas on oodata uut põgenikelainet.

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Tõnis Mölder selgitab, et valmisolek uueks põgenikelaineks on vähemalt paberi peal hea. "Loodame, et kunagi seda valmisolekut katsetama ei pea ehk sõjapõgenikke nii palju siia ei saabu," selgitab Mölder.

Politsei- ja Piirivalveameti andmetel on Eestisse sisenenud üle 110 000 sõjapõgeniku, kellest 60 000 avaldas soovi jääda Eestisse ning 50 000 liikus transiidis edasi. Sotsiaalkindlustusameti kriisireguleerimis- ja toimepidevuse juht Vadim Ivanov sõnab: "Riigi kontekstis tervikvaatena ütlen, et riik on väga hästi hakkama saanud. Kõik, kes on Eesti territooriumile tulnud ja ajutist kaitset taotlenud ja saanud, on saanud ka riigipoolset majutust."

Kuidas läheb Eestisse püsima jäänud Ukraina sõjapõgenikel tööturul ning kui palju ukrainlasi soovib ootuste kohaselt lähitulevikus Eestis ajutist kaitset taotleda, vaata lähemalt juba videost!

Kommentaarid puuduvad