Õudne! Suhteline vaesus kasvas Eestis rekordtasemele

Seitsmesed uudised

Kahjuks ei ole Statistikaametilt täna kuulda palju häid uudiseid. Eesti sotsiaaluuringu tulemused näitavad, et suhtelises vaesuses elab rohkem inimesi kui kunagi varem. "Seitsmesed uudised" käisid uurimas tekkinud olukorra tausta!

Statistikaameti rahvastiku- ja sotsiaalstatistika osakonna juhataja Anet Müürsoo selgitab: "Kõige kergemini haavatavamad või kõige nõrgemad ühiskonnarühmad ongi eelkõige need, kes elavad üksinda. Üksi elavad pensionärid ja üksikvanema on need, kus iga kolmas ühe täiskasvanu ja lastega leibkond elab suhtelises vaesuses."

Suhteline vaesus näitab sissetulekute ebavõrdsust riigis ning seda kasutataksegi peamiselt ebavõrdsuse hindamiseks. Selle kõrvale tuuakse välja ka absoluutne vaesus, mis näitab seda inimeste hulka, kes ei suuda rahaliselt üksinda hakkama saada. Statistikaameti andmetel elas eelmisel aastal suhtelises vaesuses 22,8% ja absoluutses vaesuses 1,4% Eesti elanikkonnast. 

Võrreldes 2020. aastaga, suurenes suhtelises vaesuses elavate inimeste osatähtsus 2,2% ja vähenes absoluutses vaesuses elavate inimeste osatähtsus 0,8%. 

Mida tehakse raskustesse sattunud inimeste aitamiseks, vaata täpsemalt juba videost!

Kommentaarid puuduvad